VIDEO PROŠAO PAKAO: Novak posle dva dana i 0:2 slomio Andersona i stigao do četvrtfinala sa Čilićem
Foto: Reuters

Vimbldon

VIDEO PROŠAO PAKAO: Novak posle dva dana i 0:2 slomio Andersona i stigao do četvrtfinala sa Čilićem

Tenis -
U odlučujućem setu bilo je 7:5 za prvog tenisera sveta

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Vimbldona, pošto je u osmini finala pobedio Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 6:7 (6:8), 6:7 (6:8), 6:1, 6:4, 7:5.

Đoković je posle dva dana uspeo da slomi otpor visokog Andersona, meč je prvo prekinut zbog mraka i slabije vidljivosti pri rezultatu 2:2 u setovima, a danas je kasnio sa početkom zbog pljuska u Londonu.

Srpski teniser je u nastavku duela imao dosta problema prilikom servisa, za razliku od Andersona, koji je lako dobijao gemove.

Ključni detalj dogodio se u 11. gemu pri rezultatu 5:5 kada je Anderson napravio duplu servis grešku i omogućio prvom reketu sveta brejk loptu. Đoković je sjajnim riternom iskoristio šansu i u narednom gemu odservirao za pobedu.

Njegov protivnik u borbi za polufinale biće Hrvat Marin Čilić, koji je pobedio Amerikanca Denisa Kudlu u četiri seta - 6:4, 4:6, 6:3, 7:5.

http://www.youtube.com/watch?v=7RXcRxOayVg
http://www.youtube.com/watch?v=IjlqiItpIh4

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je posle plasmana u četvrtfinale Vimbldona da mu je meč protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona bio jedan od najtežih u karijeri. "Ovo je jedan od najtežih mečeva koje sam odigrao na Vimbldonu, a možda i u karijeri. Kevin je sjajno sevirao, bilo je teško pročitati njegov početni udarac. Uspeo sam da se vratim posle 2:0 u setovima i to mi daje snagu da nastavim dalje", rekao je Đoković. On je čestitao Andersonu na odličnoj partiji i poručio da ne bi bilo nezasluženo da je visoki Južnoafrikanac trijumfovao.

"Bilo je izuzetno teško, frustrirajuće, posebno danas. Morao sam da igram koji sat više, ali se na kraju dobro završilo", rekao je Đoković.

Tok poslednjeg seta

7:5 - Gotovo je! Sledi Čilić

6:5 - Veliki brejk Đokovića. Anderson je stao sa servisom i upao u probleme

5:5 - Đoković je dobro podneo pritisak pred kojim se našao

4:5 - Nema nikakve šanse da Đoković zapreti Andersonu, ako ovaj nastavi ovako da servira

4:4 - Konačno jedan lagan servis gem za prvog tenisera sveta

3:4 - Anderson servira veoma sigurno i za sada ne daje Đokoviću priliku za brejk

3:3 - Mnogo muke Novak ima sa servisom, ali za sada nema brejka

2:3 - Iako je u prošlom gemu ispustio veliku priliku Anderson je bez izgubljenog poena dobio servis gem.

2:2 - Anderson je imao dve brejk lopte, ali se Novak izvukao iz prve teške situacije danas

1:2 - Anderson je imao 40:15, ali je onda napravio dve neiznuđene greške, pa se igralo na razliku. Južnoafrikanac se ipak izvukao.

1:1 - Dobrim servisima Novak je došao do lakih poena i izjednačenja

0:1 - Anderson je dobrim servisima poveo u poslednjem setu meča, koji traje dva dana

Peti set

Sa terena je uklonjena zaštita za travu, očekuje se da igrači sukoro izađu na zagrevanje

http://www.youtube.com/watch?v=TSV4zmpvRgQ
http://www.youtube.com/watch?v=RoPzIhhYcBc

Meč osmine finala Vimbldona između Srbina Novaka Đokovića i Kevina Andersona iz Južne Afrike prekinut je zbog mraka pri rezultatu 2:2 u setovima.

Anderson je dobio prva dva seta u taj-brejku 7:6 (6), 7:6 (6), a Đoković je osvojio naredna dva 6:1, 6:4. Meč je potom prekinut po završetku četvrtog seta, a biće nastavljen u utorak. Meč je odigran terenu broj jedan koji nije pokriven reflektorima, a organizatori su odlučili da ovaj susret bude nastavljen u utorak, a ne da bude prebačen na centralni teren, koji ima reflektore.

Anderson je osvojio prva dva seta u meču, posle dva odigrana taj-brejka, a zanimljivo da je rezultat u oba bio isti - 8:6. Đoković se vratio u stilu velikog šampiona kako i dolikuje prvom reketu sveta.

Najbolji teniser sveta osvojio je treći i četvrti set (6:1, 6:4), a par minuta posle tri odigrana sata na terenu broj jedan, glavni sudija meča Karlos Bernardez obavestio je publiku da će se susret, zbog slabe vidljivosti, nastaviti u utorak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track