KINESKI CAR NOVAK: 25. uzastopna pobeda Đokovića u Pekingu!

ATP Peking

KINESKI CAR NOVAK: 25. uzastopna pobeda Đokovića u Pekingu!

Tenis -
Srpski teniser je ubedlivo savladao Bolelija i tako na najbolji mogući način započeo odbranu titule na Otvorenom prvenstvu Kine

PEKING - Najbolji teniser sveta Novak Đoković ubedljivo je savladao Italijana Simonea Bolelija u prvom kolu ATP turnira u Pekingu (6:1,6:1)

Novak je ostvario 25. uzastopnu pobedu u Pekingu i tako nastavio neverovatan trijumfalni niz na Otvorenom prvenstvu Kine.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Srpski teniser je od starta meča nametnu svoj ritam. Već u drugom gemu je prilično lako stigao do brejka. U šestom gemu je još jednom uspeo da oduzme servis Boleliju, koji je u narednom gemu imao priliku da se vrati u život, ali nije uspeo da iskoristi četiri prilike za brejk, pa Novak ubedljivo osvaja prvi set (6:1).

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ozbiljniji otpor Italijan je pružio na startu drugog seta. Posle osvojenog uvodnog gema imao je priliku da napravi brejk za 2:0, ali sjajni srpski teniser je ponovo sprečio brejk i već u narednom gemu "kaznio" Italijana i oduzeo mu servis. Usledila je sjajna serija Srbina, koji do kraja meča nije prepustio Boleliju nijedan gem (6:1)

Novak će u narednoj rundi igrati protiv Kineza Že Žanga.

Printskrin
Printskrin

Tok meča:

II set

6:1 - Ubedljiv trijumf Novaka! Još jedan brejk za ekspresan plasman u drugo kolo turnira u Pekingu.

5:1 - Novak gazi ka trijumfu! Bez problema osvaja svoj servis gem.

4:1 - Još jedan brejk Đokovića! Ubedljiva prednst srpskog tenisera.

3:1 - Nole je ekspresno potvrdio brejk

2:1 - Brejk Novaka! U najdužem gemu od starta meča Đoković je posle velike borbe uspeo da oduzme servis Italijanu. Srbin je iskoristio treću brejk loptu u gemu i došao do prednosti u drugom setu.

1:1 - Posle velike borbe, Novak osvaja gem i dolazi do izjednačenja. Boleli je imao priliku da oduzme servis Srbinu, ali Đoković je i peti put na meču uspeo da se izvuče iz neugodne situacije

Foto: Reuters
Foto: Reuters

0:1 - Boleli osvaja svoj servis gem na startu drugog seta

Printskrin
Printskrin

I set

6:1 - Novak osvaja prvi set! Srpski teniser se suočavao sa četiri brejk lopte (tri vezane) Italijana u ovom gemu. Uspeo je da se izvuče iz neugodne situacije i da okonča prvi set.

5:1 - Novi brejk Đokovića! Ponovo je Nole iskoristio prvu brejk priliku u gemu za ubedljivu prednost u prvom setu.

Printskrin
Printskrin

4:1 - Novak bez izgubljenog poena osvaja svoj servis gem.

3:1 - Italijan uspeva da prekine seriju srpskog tenisera i osvoji prvi gem na meču.

3:0 - Novak uspeva da potvrdi brejk.

2:0 - Brejk Đokovića! Sjajan start srpskog tenisera. Novak je napravio brej odmah na startu meča. Iskoristio je prvu brejk šansu i ekspresno stigao do prednosti u prvom setu.

1:0 - Siguran servis gem Đokovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track