(VIDEO) POČISTIO HRVATA ZA POLUFINALE: Đoković i posle 12 mečeva ne zna za poraz od Čilića
Foto: Fonet

Masters u Monte Karlu

(VIDEO) POČISTIO HRVATA ZA POLUFINALE: Đoković i posle 12 mečeva ne zna za poraz od Čilića

Tenis -
Najbolji teniser sveta slavio 6:0, 6:3

MONTE KARLO - Prvi teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Masters turnira u Monte Karlu, pošto je posle nešto više od sat vremena savladao Hrvata Marina Čilića sa 6:0, 6:3,Đoković je ostvario jednu od najubedljivijih pobeda protiv Čilića, protiv koga sada vodi sa 12:0 u međusobnim duelima.Prvi teniser Srbije impresivno je ušao u mec, pregazivši Čilića u prvom setu bez izgubljenog gema. Drugi set je takođe krenuo silovito, poveo sa 2:0, da bi Čilić uspeo na kratko da dođe do daha, i osvoji prvi gem na svoj servis, što je bilo propraćeno opštim odobravanjem publike. Đoković je međutim, nastavio sa preciznim udarcima, kojima je držao Čilića na distanci i na kraju na servis protivnika iskoristio treću mec loptu.Srpski teniser će se u polufinalu sastati sa pobednikom poslednjeg četvrtfinalnog meča u kojem igraju Španci Rafael Nadal i David Ferer. Đoković vodi protiv Ferera sa 14:5, dok protiv Nadala ima negativan sklor od 19:23.

Srbin je u prvom kolu bio slobodan, a u drugom je savladao Španca Alberta Ramosa rezultatom 2:0, dok je u trećem, identičnim rezultatom, bio bolji od Austrijanca Andreasa Haider-Maurera.

http://www.youtube.com/watch?v=5C6AWHcMvPE

TOK MEČA

6:3 - Gotvo je. Novak je iskoristio četvrtu meč loptu

5:3 - UIgralo se na razliku, ali Novak je uspeo da se izvuče i dođe na gem od pobede

4:3 - Čilić je vezao tri gema i tera Novaka da se bori za trijumf

4:2 - Novak ne da Hravatu priliku za brejk, u servis gemovima deluje veoma sigurno

3:2 - Hrvatski teniser deluje stabilnije u nastavku meča i čini se da će borba biti teška

3:1 - Novaka nije poremetila činjenicada je Čilić osvojio servis gem i pokazao da nema nameru da se preda

2:1 - Čilić je osvojio prvi gem na meču

2:0 - Prednost je potvrđena

1:0 - Novak je ponovo napravio brejk II set

6:0 - Đoković osvaja prvi set5:0 - Furiozni Đoković pravi treći brejk u prvom setu

4:0 - Novak osvaja još jedan novi gem3:0 - Novi brejk Đokovića

2:0 - Đoković je potvrdio brejk1:0 - Brejk Novaka Đokovića već na startu meča. Novak je imao tri vezane brejk-lopte, a iskoristio je drugu

I set

Protivnik našeg tenisera je Hrvat Marin Čilić. Srbin je u prvom kolu bio slobodan, a u drugom je savladao Španca Alberta Ramosa rezultatom 2:0, dok je u trećem, identičnim rezultatom, bio bolji od Austrijanca Andreasa Haider-Maurera.Čilić je trenutno 10. igrač planete. Čilić je u u prvom kolu takođe bio slobodan, potom je u drugom pobedio Florijana Majera sa 2:1, da bi u trećoj rundi sa maksimalnih 2:0, po setovima 6:3, 7:6 (7:5), bio bolji od Žoa Vilfreda Conge.Đoković i Čilić do sada su odigrali 11 mečeva, a Srbin je pobedio na svih 11.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track