(VIDEO) EKSPRES NOLE: Đoković deklasirao Čilića na startu završnog Mastersa
Foto: Tanjug / AP

Najkraći meč u istoriji završnog Mastersa

(VIDEO) EKSPRES NOLE: Đoković deklasirao Čilića na startu završnog Mastersa

Tenis -
Najbolji srpski teniser počeo odbranu titule na završnom Mastersu sezone i borbu za broj jedan na kraju sezone brzom pobedom
1 / 4 Foto: Tanjug / AP

Srpski teniser Novak Đoković deklasirao je na startu završnog Mastersa Marina Čilića sa 2:0 (6:1, 6:1). Bila je to 11. pobeda Srbina u međusobnim mečevima.

Duel u "O2" areni u Londonu trajao je svega 56 minuta, što je najkraći meč u istoriji završnih Mastersa.

U prvom današnjem meču Grupe A, Stanislas Vavrinka je pobedio Tomaša Berdiha identičnim rezultatom 6:1, 6:1. Takmičenje u Grupi A nastavlja se u sredu, kada se Đoković sastaje sa Vavrinkom.

Čilić je dobio uvodni gem, a potom je Đoković potpuno zagospodario terenom, osvojio šest gemova zaredom i lako poveo u setovima, da bi u nastavku slika bila nepromenjena.

Srpski as bio je nezaustavljiv i veoma raspoložen za igru, tako da je publika u O2 Areni mogla da uživa u njegovim majstorijama.

Lakše nego što se očekivalo potpuno je razbio igru protivnika i superiorno izborio 11. pobedu u isto toliko dosadašnjih međusobnih okršaja nakon nepun sat borbe.

Trijumfom protiv Čilića Đoković je prišao korak bliže odbrani prvog mesta na ATP listi, a osiguraće je ukoliko zabeleži još dve pobede.

Turnir u Londonu igra se za ukupan nagradni fond od 6,5 miliona dolara.

22:07 - Gotovo je! Svega 56 minuta trebalo je Đokoviću da savlada Čilića. Najbrži meč u istoriji završnih Mastersa.

22:05 - Novi brejk za Đokovića - 5:1Potpuna dominacija Đokovića, novi brejk za 5:1

22:03 - Brz gem za 4:1Đoković je potvrdio brejk osvojen samo dva minuta ranije. Bez izgubljenog poena srpski teniser stiže do 4:1.

22:01 - Novi brejk Đokovića - 3:1Treći uzastopni gem u kome jedan od tenisera osvaja brejk. Čilić je osvojio prva dva poena u ovom gemu, Đoković je iskoristio treću brejk loptu za 3:1.

21:53 - Čilić vraća izgubljeni brejk - 2:1U nezgodnom trenutku Đoković je doživeo pad koncentracije. Bez izgubljenog poena Čilić osvaja prvi brejk u meču i smanjuje na 2:1.

21:50 - Brejk Đokovića na startu drugog seta - 2:0Osmi uzastopni gem Đokovića na meču. Čilića nikako ne služi servis, ali ni forhend.

21:45 - Sedmi uzastopni gem za Đokovića - 1:0Gde je stao u prvom tu je nastavio u drugom. Đoković uzima sedmi gem zaredom i vodi sa 1:0 na startu drugog seta.

21:40 - Posle 27 minuta Đoković osvaja prvi set - 6:1Ekspresno je Đoković osvojio prvi set protiv Marina Čilića. Šest uzastopnih gemova, 27 minuta, i 1:0 u prvom meču na završnom Mastersu.Đoković je imao dva asa i jednu duplu servis grešku. Prvi servis iznosio je 65 odsto, a osvojio je 10 od 13 poena posle prvog servisa. Čilić je imao po jedan as servis i duplu servis grešku, a prvi servis iznosio je skromnih 45 odsto.

21:37 - Sigurni Đoković - 5:1Samo 83 sekunde trajao je šesti gem u prvom setu. Bez izgubljenog poena Srbin stiže do petog osvojenog gema.

21:33 - Drugi brejk Đokovića u meču - 4:1Bez izgubljenog poena srpski teniser je osvojio drugi Čilićev servis u prvom setu. Prava dominacija Đokovića, sjajni potezi. 4:1

21:30 - Gem za Đokovića - 3:1Bekend paralelom Đoković stiže da potvrdi brejk iz prethodnog gema. Vodi sa 3:1, a utisak je da je podigao nivo igre u odnosu na prva dva gema.

21:25 - Prvi brejk na meču, Đoković osvaja servis rivalaĐoković je osvojio prva dva poena, potom svojim greškama izgubio dva, a na neiznuđenu grešku Čilića stiže do prvog brejka.

21:20 - Đoković osvojio svoj prvi gem - 1:1Dva asa i tri servis vinera donela su srpskom teniseru prvi gem u ovom meču i izjednačenje u meču na 1:1.

21:13 - Počeo je duel Đokovića i ČilićaPrvi poen na meču osvojio je Čilić, kome je servis jača strana. Čilić je osvojio prvi gem u meču.

21:04 - Novak dobio ovacije prilikom izlaska

21:00 - Novčić na strani ČilićaHrvatski teniser Marin Čilić bio je srećniji kod podbacivanja novčića. Hrvat je odabrao da prvi servira.

20:10 - Đoković na putu ka O2 areni

20:05 - Đoković sa dosta samopouzdanja ulazi u odbranu titule"Protekle dve godine osvajao sam turnir u Londonu i imam razlog da verujem da ću isto učiniti i ove. Ovo je poslednji turnir u sezoni, igraju najboljih osam igrača na svetu i po tome je jedinstven. Svaki meč u grupi je kao da igrate finale ili polufinale grend slema", rekao je Đoković.

20:00 - Đoković je nesavladiv u dvoraniImpresivno deluje niz Novaka Đokovića kada su u pitanju duelu u zatvorenom prostoru. Đoković je pobedio u dvorani na 27 poslednjih mečeva i to mu daje dodatno samopouzdanje pred završni Masters.19:55 - Vavrinka deklasirao BerdihaŠvajcarski teniser Stanislas Vavrinka pobedom je započeo završni turnir sezone u Londonu, pošto je danas u prvom kolu A grupe deklasirao Čeha Tomaša Berdiha sa 6:1, 6:1. Meč je trajao samo 58 minuta, a Vavrinka je lakše nego što se očekivalo došao do trijumfa. Sutra su na programu susreti 2. kola B grupe u kojima igraju Rodžer Federer (Švajcarska) - Kei Nišikori (Japan) i Endi Marej (Velika Britanija) - Miloš Raonić (Kanada). 19:50 - Šta je potrebno Novaku da sezonu završi na prvom mestu?Novak Đoković je ubedljivo prvi na ATP listi i njegovo prvo mesto nije ugroženo na Mastersu u Londonu. Međutim, jeste pod znakom pitanja prvo mesto na kraju ove sezone. U trci u kojoj se boduju samo rezultati u 2014. godini Đoković ima 1.310 bodova više od Rodžera Federera. Kako bi ostao sigurno prvi, srpskom teniseru potrebne su tri pobede u grupi ili plasman u finale sa jednom pobedom u grupi (podrazumeva se pobeda u polufinalu).19:45 - Đoković može da ponovi uspeh LendlaNovak Đoković može da postane prvi teniser od Ivana Lendla kome je pošlo za rukom da tri puta zaredom trijumfuje na završnom Mastersu sezone. Lendl je to učinio u periodu od 1985-1987. 19:40 - Čilića će sa tribina bodriti cela fudbalska reprezentacija Hrvatske19:35 - 3:0 za Đokovića ove sezoneSrbin i Hrvat su ove sezone odigrali tri duela. U sva tri je Čilić uzeo najmanje set. U Vimbldonu je Đoković slavio sa 3:2, na Rolan Garosu je bilo 3:1, na Mastersu u Indijan Velsu 2:1.

19.30 - Đoković nikada nije izgubio od ČilićaVečerašnji duel između Đokovića i Čilića biće njihov 11. međusobni meč. Svih prethodnih deset dobio je srpski teniser.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track