(VIDEO) ĐOKOVIĆ PROTRČAO DO TREĆEG KOLA: Novak počistio Hajder-Maurera sa terena
Foto: AP

Ubedljiv na US Openu

(VIDEO) ĐOKOVIĆ PROTRČAO DO TREĆEG KOLA: Novak počistio Hajder-Maurera sa terena

Tenis -
Srpski teniser za samo 90 minuta savladao Austrijanca, sledi duel protiv Sepija

Srpski teniser Novak Đoković dominantnom igrom savladao je u meču 2. kola US Opena 28-godišnjeg Austrijanca Andreasa Hajder-Maurera sa 3:0 (6:4, 6:1, 6:2). Meč na stadionu "Artur Eš" trajao je samo 90 minuta.

Novak je demolirao protivnika, kao i Souzu u prvom kolu. Za razliku od Brazilca koji je osvojio samo dva gema, Hajder-Maureru je prepustio sedam gemova.

Đoković je nešto sporije započeo meč, verovatno zbog činjenice da je sat ipo čekao na početak meča pošto su se odužili prethodni dueli. Ipak, kada je napravio prvi brejk u finišu prvog seta, bilo je jasno da će u nastavku meča gotovo rutinski savladati svog vršnjaka iz Austrije.

TOK MEČA

Srbin je u prvom kolu eliminisao Žoaa Souzu za samo 71 minut, dok je Austrijanac posle velike borbe u pet setova izbacio favorizovanog Kanađanina Vaseka Pospišila.

Austrijanac je trenutno na 52. mestu ATP liste, a zanimljivo je da je tačno dva meseca stariji od trenutnog broja jedan na listi najboljih tenisera.

Ovo će biti njihov drugi međusobni duel, prvi na grend slem turnirima. U jedinom dosadašnjem okršaju, ove godine u Monte Karlu, Novak je slavio sa 6:4, 6:0.

Pobednik ovog meča u trećem kolu za rivala će imati Italijana Andreasa Sepija, 25. favorita u Njujorku.

Đoković 11. uzastopnu godinu igra na Flešing Medouzu, ima skor 51-9. Četvrti put u poslednjih pet godina je prvi nosilac, ali je samo jednom, i to 2011. godine uspeo da osvoji poslednji grend slem sezone.

Novak je pet puta igrao u finalu, četiri puta je poražen, i to 2007., 2010., 2012. i 2013. Prošle godine Đoković je izgubio u polufinalu od Keija Nišikorija.

3. SET

6:2 - Gotov je meč koji je trajao svega 90 minuta.

5:2 - Atraktivni Đoković dobija novi gem na servis rivala. Dva brejka prednosti i servis za meč.4:2 - Sjajno igra Đoković u svojim gemovima. Sasvim dovoljno da održava prednost.

3:2 - Hajder-Marurer je smanjio zaostatak, bez izgubljenog poena.

3:1 - Đoković je potvrdio brejk. Tempo igre je splasnuo, Austrijanac u dosadašnjem toku meča nije stigao ni do izjednačenja, a kamoli brejk lopte, pa je utisak da Novak rutinski privodi meč kraju.

2:1 - Prelepa bekhend paralela, potom i razorni forhend doneli su Đokoviću brejk u ranoj fazi trećeg seta.

1:1 - Sa nulom Đoković stiže do izjednačenja.

0:1 - Austrijanac je poveo u trećem setu, posle izjednačenja u gemu osvojio je naredna dva poena.

Novak Đoković, US Open, Foto: Printskrin
Novak Đoković, US Open, Foto: Printskrin

2. SET

6:1 - Đoković je za 28 minuta osvojio drugi set, ukupno ovaj meč traje 60 minuta.5:1 - Austrijanac je prilično oslabio na servisu, samo u ovom gemu je napravio dve duple servis greške i olakšao Đokoviću da napravi drugi brejk u setu.

4:1 - Đoković je uzeo prva tri poena, a onda zakomplikovao situaciju jer je dva naredna poena, prilično laka, izgubio poslavši lopticu u mrežu. Ipak, uzima gem za 4:1. Zanimljivo je da se u boksu Novaka Đokovića nalazi poznati holivudski glumac Džejmi Foks.

3:1 - Novak je imao brejk loptu i priliku da po drugi put oduzme servis rivalu, ali se Austrijanac izvukao i prekinuo seriju Đokovića od pet uzastopnih gemova.

3:0 - Novak je potvrdio brejk, iako gem nije započeo na najsjaniji način. Hajder-Maurer je osvojio prva dva poena, ali je srpski teniser uzeo naredna četiri.

2:0 - Ukrotio je Đoković servir Austrijanca i počeo seriju koja traje. Četvrti gem uzastopno. Sjajan volej i smeč za brejk na startu drugog seta.

1:0 - Đoković sa nulom otvara drugi set i osvaja treći uzastopni gem.

Novak Đoković, US Open, Foto: AP
Novak Đoković, US Open, Foto: AP

1. SET

6:4 - Odlika najboljih igrača je da u pravom trenutku podignu igru na viši nivo, a to je uradio Đoković na servis protivnika. Bez izgubljenog poena napravio je brejk i poveo sa 1:0 u setovima. Prvi set trajao je 32 minuta.5:4 - Prvim asom u meču Đoković je rešio i ovaj gem u svoju korist, ponovo bez većih uzbuđenja.

4:4 - Hajder-Maurer servira bez greške do sada. Ne samo da ima snažne servise, već i raznovrsne, što otežava Đokoviću da ga "pročita".

4:3 - Brzo, lako, ubedljivo. Tako izgledaju gemovi u kojima servira Đoković.

3:3 - Austrijanac šalje "bombe" prilikom servisa, jedan od njih je u ovom gemu bio preko 220 km/h, ali Đoković sve bolje riternira protivniku. Ipak, za sada nema prilike za brejk.

3:2 - Još jedan servis sa nulom Đokovića. Austrijanac je osvojio samo jedan poen na servis Srbina.

2:2 - Odlično servira i Austrijanac na početku meča, dva servisa od 200 km/h, samo jedan izgubljeni poen.

2:1 - Servis služi Đokovića na početku meča, lagano bez izgubljenog poena stiže do novog vođstva.

1:1 - Austrijanac je dobro servirao, napravio je dva servis vinera.1:0 - Đoković je prvi servirao u meču i poveo sa 1:0. Srpski teniser izgubio je jedan poen na svoj servis.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track