(VIDEO) BEZ MILOSTI: Đoković prepustio Rusu Kuznjecovu samo pet gemova za treće kolo AO
Foto: AP

Australijan open

(VIDEO) BEZ MILOSTI: Đoković prepustio Rusu Kuznjecovu samo pet gemova za treće kolo AO

Tenis -
Đoković će u narednoj rundi igrati protiv Španca Fernanda Verdaska, koji je danas pobedio Japanca Goa Soedu sa 6:3, 6:2, 7:6 (7:3)
1 / 2 Foto: AP

Prvi teniser sveta Novak Đoković deklasirao je u 2. kolu Australijan opena Rusa Andreja Kuznjecova rezultatom 3:0, po setovima 6:0, 6:1, 6:4.

Srpskom teniseru je ovo bio prvi meč protiv 88. igrača na ATP listi. Meč je trajao 84 minuta.

Đoković će u narednoj rundi igrati protiv Španca Fernanda Verdaska, koji je danas pobedio Japanca Goa Soedu sa 6:3, 6:2, 7:6 (7:3). Biće to 11 susret Verdaska i Đokovića, a srpski teniser vodi sa 6-4 u pobedama. Poslednji put igrali su 2013. godine na turniru u Pekingu i slavio je prvi reket sveta sa 7:5, 2:6, 6:2.

Đoković je sjajno otvorio meč i prvi set posle samo 21 minuta osvojio sa 6:0.

Sličnim ritmom srpski teniser je nastavio i u drugom setu. Poveo je sa 3:0, pre nego je Rus osvojio jedan gem.

Potom je sa još tri gema dobio drugi set rezultatom 6:1.

Rus je iznenadio na startu trećeg seta, uzeo brejk za vođstvo 2:0, ali nije dugo trebalo Novaku da povrati koncentraciju i veže četiri gema. Srpski teniser je potom rutinski priveo meč kraju."Danas sam odigrao znatno bolje nego pre neki dan u prvom kolu. Izuzetno me raduje takav učinak. Nadam se da ću i u nastavku turnira igrati ovako dobro kao danas", rekao je Đoković posle meča.

TOK MEČA

1. SET - 6:0

Sa nulom je dobio prvi gem u meču Novak Đoković, na svoj servis, i poveo sa 1:0.

Već u drugom gemu Đoković je osvojio prvi brejk. Srpski teniser je stigao do dve vezane brejk lopte, a iskoristio je drugu za vođstvo 2:0. Lakih i brzih 3:0 posle samo osam minuta igre. Đoković je odservirao dva asa, ali i napravio dve neiznuđene greške, pa je ruski teniser osvojio prve poene na servis Đokovića.

Previše lako Đoković stiže do 4:0. Tri neiznuđene greške Rusa, jedan fohend viner za Srbina u četvrtom gemu prvog seta. I peti gem pripao je Đokoviću. Prvi teniser sveta je stigao do dve vezane gem lopte, napravio je dve greške iz forhenda, ali je potom svu opasnost otklonio forhend vinerom. Do sada se igralo samo 17 minuta.

Đoković je uspeo da spase dve gem lopte na servis Kuznjecova, a potom veže četiri poena i posle 21 minuta osvoji prvi set sa 6:1.

Novak Đoković, Melburn, Foto: AP
Novak Đoković, Melburn, Foto: AP

2. SET - 6:1

Nastavio je u istom ritmu Novak i lako osvojio prvi gem u drugom setu.

Jedan od dužih gemova, međutim i taj je pripao Đokoviću. Koristi srpski teniser drugu brejk priliku i vodi sa 2:0. Sa nulom Đoković osvaja i deveti uzastopni gem - 3:0.

Ovacije za Kuznjecova, posle najdužeg gema do sada uspeo je da osvoji svoj prvi gem. Novak je imao priliku da uzme i ovaj gem, međutim nije iskoristio dve brejk prilike - 3:1. Šestim asom u meču, brzine 201 km na čas, Đoković sa nulom osvaja ovaj gem i vodi sa 4:1 u drugom setu.

Novi brejk, uz jedan izgubljeni poen, Đoković vodi sa 5:1.

Sedmim asom u meču Đoković osvaja i drugi set. Ovaj set je trajao 30 minuta, devet više u odnosu na prvi.

Novak Đoković, Melburn, Foto: AP
Novak Đoković, Melburn, Foto: AP

3. SET

Kuznjecov vodi prvi put u meču. Rus je stigao do 40:0, ali je Novak spasao sve tri gem prilike rivala. Međutim, po jedna forhend i bekhend greška doneli su Kuznjecovu osvajanje prvog gema u trećem setu.

Zašto je Novak pravi šampion pokazao je i na početku ovog seta, kada se, uprkos ubedljivom vođstvu, žestoko iznervirao posle gubitka jednog poena.

Dve duple servis greške i jedan bekhend viner Kuznjecovu su doneli prvi brejk u meču i vođstvo 2:0. Međutim, Novak je odmah ribrejkovao rivala. Đoković je naterao Kuznjecova na četiri greške i smanjio na 2:1.

Sa nulom Đoković dobija četvrti gem za 2:2. Treći uzastopni gem za Đokovića, drugi bez izgubljenog poena i novi brejk za 3:2.

Novi gem za Đokovića bez izgubljenog poena - 4:2. As servisom Kuznjecov stiže do svog trećeg gema u trećem setu.

Bez izgubljenog poena Novak osvaja peti gem za 5:3. Uzvraća Kuznjecov, bez izgubljenog poena smanjuje na 5:4.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track