(VIDEO) NOVAKU TITULA U INDIJAN VELSU: Đoković savladao Federera i osvojio 50. trofej u karijeri
Foto: BNP Indian Wells

Teniski klasiko

(VIDEO) NOVAKU TITULA U INDIJAN VELSU: Đoković savladao Federera i osvojio 50. trofej u karijeri

Tenis -
Srpski teniser četvrti put u karijeri osvojio Masters u kalifornijskoj pustinji, ponovio uspeh od prošle sezone
1 / 3 Foto: AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je titulu na Mastersu u Indijan Velsu pošto je posle 140 minuta savladao Rodžera Federera sa 2:1 (6:3, 6:7(5), 6:2). Bio je ovo četvrti trofej u pustinji Kalifornije i ukupno 50. u karijeri.

Đoković je odbranio 1.000 ATP poena i ček na 900.000 dolara.

Bila je to repriza prošlogodišnjeg finala u kome je Novak takođe slavio sa 2:1 protiv Rodžera. Đoković je ujedno smanjio u međusobnim duelima na 20:18.Srpski teniser je prethodno podizao pehar u Indijan Velsu 2008, 2011, 2014.

TOK MEČA

3. SET

6:2 - Gotovo! Novak Đoković je pobedio na Mastersu u Indijan Velsu.

5:2 - Osmim asom u meču Đoković je potvrdio brejk i poveo sa 5:2. Srbin je stekao 40:0, potom izgubio jedan poen posle sjajnog riterna Federera, ali je potom sjajno odservirao i stigao na gem od pobede.

4:2 - Drugi brejk Đokovića u trećem setu. Sada je red na Federera bio da napravi duplu servis grešku. Švajcarac je imao 40:15, ali je srpski as vezao četiri poena.3:2 - Novak je relativno lako stigao do trećeg gema.2:2 - Federer stiže do izjednačenja, posle 40:40 osvojio je dva poena.

2:1 - Federer odmah vraća brejk! Sasvim sigurno najduži gem u meču, Đoković je spasao četiri brejk lopte, ali nije uspeo da ostane u njemu. Ponovo je u kritičnom trenutku napravio duplu servis grešku. Novak je po završetku gema razbio reket.

2:0 - Brejk Đokovića na početku trećeg seta! Srpski teniser je stekao tri vezane brejk lopte, iskoristio treću i poveo sa dva gema razlike.1:0 - Novak je osvojio svoj servis, uspeo je da prevaziđe psihološki gubitak drugog seta.

Pogledajte kako se Novaku od stresa trese ruka u pauzi između drugog i trećeg seta.

2. SET

6:7 (5) - Nije bilo mini brejka u prva tri poena, a onda je prvi udarac zadao Đoković, oduzeo poen Federeru i poveo sa 3:1. Federer se uskoro vratio posle duple servis greške Đokovića na 5:3, da bi Novak sjajnim lobom stigao do 5:3.Đoković je imao sjajnu priliku da stigne do 6:3, ali nije uspeo da je iskoristi. Odmah potom je duplom servis greškom dozvolio Federeru da izjednači na 5:5. Neverovatno, Novak je napravio dve duple servis greške za redom i omogućio Federeru da stigne do set lopte. Federer je iskoristio šansu i izjednačio na 1:1.

6:6 - Igraće se taj-brejk.5:6 - Federer sa nulom uzima gem.

5:5 - Sedmim asom Novak stiže do izjednačenja. Novak je prekinuo seriju od tri gema u korist Federera.4:5 - Veliki preokret Federera, treći gem u nizu, ovog ptua bez izgubljenog poena.4:4 - Brejk Federera. Novak je spasao jednu brejk loptu, ali ne i drugu, iz neiznuđene greške dozvolio je Federeru da izjednači.4:3 - Đoković je stekao brejk šansu, ali nije uspeo da je pretvori u peti osvojeni gem.

4:2 - Petim asom na meču Đoković stiže do četvrtog gema u drugom setu.3:2 - Federer prekida seriju Novaka od tri uzastopna gema.3:1 - Izvukao se Novak u ovom gemu, spasao dve vezane brejk lopte i potvrdio svoj brejk iz prethodnog gema.2:1 - Brejk za Novaka! Sjajno je reagovao Đoković u poslednja tri poena, naterao je Federera na greške, čak i prilikom jednog smeča.1:1 - Đoković je spasao jednu brejk loptu, potom odservirao as za izjednačenje.0:1 - Federer je prvi servirao i poveo u drugom setu.

1. SET

http://www.youtube.com/watch?v=RJiHMUNbSR4

6:3 - Gotov je prvi set posle 31 minuta igre. Đoković je osvojio svih 17 poena kada je pogodio prvi servis.5:3 - Đoković je stigao do 40:30, međutim Federer je strašno odservirao i naterao srpskog tenisera na grešku.

5:2 - Svega jedan minut trajao je sedmi gem u prvom setu. Đoković je sjajno servirao, upisao još jedan as i što je još važnije potvrdio brejk.4:2 - Prvi brejk u meču! Đoković je stekao tri vezane brejk lopte, ali nije uspeo da ih iskoristi. Potom je stigao do četvrte i sjajnim bekhendom osvojio gem.

3:2 - Federer je osvojio prva dva poena, ali je Đoković dobro reagovao i uspeo da osvoji gem.2:2 - Đoković je napao Federera, imao dva puta izjednačenje, ali je Federer drugim asom osvojio gem.

2:1 - Đoković i drugi gem kada servira osvaja bez izgubljenog poena. U ovom gemu je odservirao drugi as u meču.1:1 - Federer je izjednačio na 1:1 uz jedan izgubljeni poen. Đoković je poslao forhend dijagonalu u aut i omogućio Švajcarcu izjednačenje.1:0 - Novak je prvi servirao i osvojio gem. Srpski teniser je počeo onako kako se i očekuje, dubokim loptama je držao Federera daleko od mreže.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track