(VIDEO) ĐOKOVIĆ OTPISAO MILERA: Sledi srpsko-crnogorski duel protiv Raonića u četvrtinalu AO
Foto: Fonet/ AP

Novak juri novi trofej u Melburnu

(VIDEO) ĐOKOVIĆ OTPISAO MILERA: Sledi srpsko-crnogorski duel protiv Raonića u četvrtinalu AO

Tenis -
Srpski teniser je prvi put u karijeri igrao protiv Milera i zabeležio uspeh
1 / 4 Foto: AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Australijan opena pošto je u meču osmine finala savladao Žila Milera iz Luksemburga rezultatom 3:0 (6:4, 7:5, 7:5). Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Kanađinan crnogorskog porekla Miloša Raonića.

Meč protiv Luksemburžanina Milera trajao je ukupno 128 minuta, što dovoljno govori koliko je bio težak, iako je završen sa 3:0. Đoković je u svakom od tri seta stigao do jednog brejka, i to uglavnom u finišu seta.

Đoković je osmi uzastopni put stigao u četvrtfinale Australijan opena, a 23. uzastopni na svim grend slemovima.

Srpski teniser je meč završio sa 13 as servisa. Prvi servis ga je služio u 71 odsto slučajeva, imao je četiri duple servis greške, 47 vinera i 16 neiznuđenih grešaka.

Đoković je iskoristio tri od 11 brejk lopti, u svakom setu po jednu.

Novak Đoković, Melburn Foto: AP
Novak Đoković, Melburn Foto: AP

TOK MEČA

3. SET

Miler je prvi servirao i bez izgubljenog poena osvojio prvi gem u trećem setu.

Sa tri as servisa Đoković je stigao do izjednačenja u setu - 1:1. Đoković je propustio brejk šansu u trećem gemu, pa Miler vodi sa 2:1.

Bez izgubljenog poena, uz tri greške Milera, srpski teniser stiže do 2:2. Tri asa je odservirao Miler za vođstvo 3:2.

Neverovatan gem, najdramatičniji gem do sada. Đoković je spasao čak tri brejk lopte, a onda na efektan način stigao do izjednačenja 3:3. Miler je ponovo u vođstvu - 4:3. Poslednja dva poena osvojio je u gemu.

As servisom Đoković završava osmi gem i stiže do izjednačenja 4:4. Propustio je Đoković brejk šansu, pa Miler vodi sa 5:4.

Tri asa i jedna dupla servis greška u gemu kojim je Đoković stigao do 5:5.

BREJK!!! Upravom trenutku brejk za Đokovića! Forhend i bekhend viner u poslednja dva poena donela su prvom teniseru sveta priliku da završi meč u narednom gemu - 6:5.

2. SET - 7:5

Početak kao i u prvom setu, prvi je servirao Miler i osvojio gem sa jednim izgubljenim poenom.

Servis vinerom Đoković završava svoj prvi servis u drugom setu - 1:1. Miler bez izgubljenog poena, uz tri forhend greške Đokovića, stiže do 2:1.

Bez izgubljenog poena Đoković stiže do 2:2. Igra se 12 minuta u drugom setu, bez većih tenzija. Novak je napravio čak 19 neiznuđenih grešaka, naspram 8 koliko je do sada načinio Žil Miler. Luksemburžanin vodi sa 3:2.

Dva fohend vinera pomogla su Đokoviću da stigne do 3:3. Đoković je pripretio brejkom, stigao do 40:40, ali je potom pogrešio, a Miler kasnije odservirao as za 4:3.

Brz gem za Đokovića i izjednačenje 4:4. Krenulo je dobro po Đokovića u devetom gemu, osvojio je prva dva poena, ali je potom Miler odservirao sjajno u naredna četiri poena i poveo sa 5:4.

Bez izgubljenog poena srpski teniser stiže do 5:5.

BREJK!!! Đoković je iskoristio treću brejk šansu u 11. gemu i poveo sa 6:5.

KRAJ! Uz jedan izgubljeni poen, sa dva servis vinera, Đoković je osvojio gem, samim tim i drugi set - 7:5.

1. SET - 6:4

Žil Miler je otvorio prvi set servisom i bez većih problema osvojio za vođstvo 1:0.

Đoković je izgubio samo jedan poen u prvom gemu u kome je servirao. Srpski teniser je upisao prvi as, imao je jedan servis viner i bekhend viner. Nije poslužio Đokovića bekhend u trećem gemu, pa Miler vodi sa 2:1.

Siguran gem za Novaka, ponovo uz samo jedan izgubljeni poen - 2:2. Luksemburžanin je neumoljiv kada servira, osvojio je sve poene za vođstvo 3:2.

I treći put je Đoković na servisu izgubio samo jedan poen - 3:3.

BREJK! Đoković je u sedmom gemu napravio dva forhend vinera, i uz jednu neiznuđenu grešku Milera stigao do tri vezane brejk lopte. Iskoristio je drugu za vođstvo 4:3.

Servis vinerom Đoković je potvrdio brejk i poveo sa 5:3 posle 24 minuta igre u prvom setu. Gem za Žila Milera, smanjio je na 5:4.

Đoković je zatražio medicinku pomoć, napravio je žuljeve na prstima desne ruke.

Posle 32 minuta igre, Đoković osvaja prvi set. Rutinski je srpski teniser osvojio ovaj gem, bez izgubljenog poena.

Miler (32) je trenutno 42. na ATP listi, a nikada u karijeri nije igrao protiv Đokovića. Njegov najbolji rezultat u Melburnu do sada je bio plasman u 3. kolo 2009. godine. Luksemburžanin je profesionalni teniser od 2001, a ovo mu je najbolji plasman na ATP listi. Miler je u prvom kolu pobedio Španca Pabla Karena Bustu 7:6, 6:4, 6:4, a potom njegovog zemljaka Roberta Bautistu Aguta 7:6, 1:6, 7:5, 6:1. Luksemburžanin je u trećem kolu napravio iznenađenje i pobedio Amerikanca Džona Iznera 7:6, 7:6, 6:4.

Foto: AP
Foto: AP

Đoković je do sada četiri puta osvajao turnir u Melburnu. Naš teniser je u prvom kolu pobedio Slovenca Aljaza Bedenea 6:3, 6:2, 6:4, a potom Rusa Andreja Kuznjecova 6:0, 6:1, 6:4. Srbin je u trećem kolu bio bolji od Španca Fernanda Verdaska 7:6, 6:3, 6:4.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track