(VIDEO) SUPERIORNI NOVAK: Đoković pregazio Souzu na startu pohoda na US Open
Foto: Reuters

Nije se ni oznojio

(VIDEO) SUPERIORNI NOVAK: Đoković pregazio Souzu na startu pohoda na US Open

Tenis -
Srpski teniser je protiv Brazilca izgubio samo tri gema

Najbolji teniser sveta Novak Đoković započeo je pohod na US Open sigurnom i rutinskom pobedom protiv Brazilca Žoaoa Souze 3:0 (6:1, 6:1, 6:1).

U meču bez imalo uzbuđenja i neizvesnosti srpski as je dominantnom igrom rutinski završio posao, prepustivši Brazilcu, trenutno 89. na ATP listi, samo tri gema.

Neravnopravan duel, prvi između njih dvojice na ATP turnirima, Đoković je okončao nakon samo 72 minuta borbe iskoristivši prvu meč loptu. Naš teniser će u drugom kolu igrati protiv Austrijanca Andreas Haider-Maurera.

Đoković će pokušati da po drugi put osvoji poslednji grend slem u sezoni. Srpski teniser je od 2007. svaki put igrao makar u polufinalu, ali iz pet finala ima samo jedan trijumf. Prošle sezone je ispao od Keija Nišikorija u polufinalu.

Jedinu titulu osvojio je 2011. godine.Đoković je izjavio je da je zadovoljan početkom turnira i da želi tako i da nastavi. "Dominirao sam, što mi uliva dodatno samopouzdanje. Samo se nadam da ću moći da nastavim da igram na ovaj način. Ako to uspem da uradim, mislim da imam dobre šanse protiv svakoga", rekao je Đoković. Đokoviću se, zbog novoizgrađene krovne konstrukcije na stadionu "Artur Eš", više sviđaju vremenski uslovi nego prethodnih godina. "Vetar... ima ga mnogo manje. Nije kao što je bilo ranije. Možete osetiti kontrolu nad svojim potezima sa osnovne linije", kazao je on.Filip Krajinović plasirao se u drugo kolo, pošto je pobedio 119. igrača sveta Kolumbijca Alehandra Gonzalesa sa 3:0 u setovima (6:4, 6:0, 6:4). Krajinović, 102. igrač sveta, pobedio je za sat i 45 minuta. On će u drugom kolu igrati protiv sedmog nosioca, Španca Davida Ferera, koji je u prvom kolu pobedio Radua Albota iz Moldavije sa 4:6, 7:5, 6:1, 6:0.

Srpski teniser u 2. kolu čeka pobednika susreta između Kanađanina Vaseka Pospišila i Austrijanca Andreasa Hajdera-Maurera.

TOK MEČA

http://www.youtube.com/watch?v=tGJiae2SetA

3. SET

6:1 - Gotov je meč posle 72 minuta igre.5:1 - Dvostruki brejk Đokovića i prilika da u potpunosti iskopira prethodna dva seta.4:1 - Potvrdio je Đoković brejk.3:1 - Repriza prva dva seta, brejk u pravo vreme, uz samo jedan izgubljeni poen.2:1 - Bekhend vinerom Đoković dobija gem u kome nije izgubio nijedan poen.1:1 - Kao i u prethodna dva seta, i sada je Brazilac osvojio prvi svoj servis u setu.1:0 - Uz jedan izgubljeni poen Đoković osvaja uvodni gem u trećem setu.

http://www.youtube.com/watch?v=R9hzL0FLaGA

2. SET

6:1 - Repriza prvog seta, Brazilac je uspeo da osvoji samo jedan gem. Napravio je dvostruku servis grešku, potom izbacio lopticu u aut i omogućio srpskom teniseru da povede sa 2:0 u setovima.5:1 - Bez izgubljenog poena, uz šesti as servis, Đoković stiže na gem od osvajanja drugog seta. Poslednji poen bio je fantastičan bekhend viner koji je pao tačno na liniju.4:1 - Dvostruki brejk Đokovića u drugom setu. Bekhend vinerom srpski teniser je stigao do dve vezane brejk lopte, prvu nije iskoristio, ali drugu jeste posle greške Brazilca.3:1 - Đoković je potvrdio brejk.2:1 - Prva brejk šansa je odmah realizovana, pa Đoković nastavlja da melje rivala i na startu drugog seta.1:1 - Istom merom se Đoković revanširao Brazilcu, izgubio je jedan poen na servisu. 0:1 - Sa tri dobra servisa Souza je, uz jedan izgubljeni poen, stigao do izjednačenja.

http://www.youtube.com/watch?v=U-xxmI7hm1s

1. SET

6:1 - Prvi set trajao je svega 23 minuta. Đoković je bio ubedljiv na startu ovog meča.

http://www.youtube.com/watch?v=D_YhUiA7pKU

5:1 - Drugi brejk srpskog tenisera. Đoković je iskoristio drugu brejk priliku u ovom gemu i stigao nadomak osvajanja prvog seta.4:1 - Đoković je u prva dva gema u kojima je servirao napravio tri asa, a taj treći mu je doneo gem loptu kojom je kasnije potvrdio brejk.

3:1 - Brejk Novaka Đokovića sa nulom! Prvi teniser sveta napao je servis Brazilca, a poslednji poen osvojio posle igre na mreži.2:1 - Bekend paralelom Đoković rešava treći gem u prvom setu. Brazilac je uspeo da osvoji prve poene na servis srpskog tenisera.1:1 - Brazilac se revanširao i izjednačio u gemovima.1:0 - Bez većih problema i izgubljenog poena Novak otvara ovaj meč.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track