SRBIJA NA PRAGU PONORA : Jelena Janković izgubila od Karle Suarez Navaro, Španija vodi 2:0
Foto: Fonet

FED kup

SRBIJA NA PRAGU PONORA : Jelena Janković izgubila od Karle Suarez Navaro, Španija vodi 2:0

Tenis -
Srpska teniserka Jelena Janković poražena je od Karle Suarez Navaro iz Španije 6:4, 6:2 u meču Svetske grupe B Federejšn kupa. Španija posle dva meča ima dve pobede i za konačan trijumf potrebna joj je još jedna pobeda.

TOK MEČA

Od početka duela između Jankovićeve i Suares Navaro viđena je velika borba, ali je španska teniserka za nijansu lakše osvajala svoje servis gemove. JJ je prva napravila brejk, u petom gemu, ali je Suares Navaro odmah uzvratila, borila se i tražila svoju šansu. I srpska teniserka je imala svoje prilike, ali je kada je bilo najvažnije odigrala nešto lošije, a iskusna Špankinja je to iskoristila, napravila brejk u desetom gemu i osvojila prvi set sa 6:4.

Posle izgubljenog prvog seta, Jelena je odmah napravila brejk, ali je potom stala. Španska teniserka je u potpunosti kontrolisala rezultat, već u narednom gemu je vratila brejk, potom nastavila sa sigurnim servisima i pritiskom na Jeleninim servis gemovima, što ju je dovelo u savršenu poziciju da već u sedmom gemu završi meč. Međutim, JJ je tada vratila brejk, zahvaljujući lošem servisu Špankinje, ali je meč ubrzo završen - 6:2.Španija je povela 1:0, pošto je Garbine Muguruza pobedila Ivanu Jorović 6:3, 6:1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track