(VIDEO) NOVAK BRŽI OD MRAKA: Đoković ubedljiv protiv Bedenea za osminu finala Rolan Garosa
Foto: AP

Srbin nastavio sa pobedama

(VIDEO) NOVAK BRŽI OD MRAKA: Đoković ubedljiv protiv Bedenea za osminu finala Rolan Garosa

Tenis -

Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković plasirao se u osminu finala Rolan Garosa.

1 / 5 Foto: Reuters

Đoković je u trećem kolu Rolan Garosa pobedio Britanca slovenačkog porekla Aljaža Bedenea 3:0, po setovima 6:2, 6:3, 6:3. Ovo je bio drugi međusobni duel srpskog i britanskog igrača i drugi trijumf Novaka. Bedene je inače 66. teniser sveta. 62. meč najboljeg tenisera sveta na Rolan Garosu trajao je dva časa i dva minuta, nakon kojih je povećao odnos pobeda i poraza na drugom gren slem turniru sezone na 51-11.Naš teniser će u osmini finala igrati protiv Roberta Bautiste Aguta iz Španije.Agut je 16. teniser na ATP listi, a u karijeri je četiri puta igrao protiv Srbina. Novak je sva četiri puta slavio, a poslednji put je to bilo ove godine na Mastersu u Madridu.

Đoković je u prvom setu protivniku dozvolio samo jednu priliku za brejk, koju Bedene nije iskoristio. Novak je sa druge strane dva puta Bedeneu oduzeo servis i prvi set je dobio sa 6:2. Đoković je u drugom setu poveo 5:1, ali je Bedene smanjio na 5:3. Novak nije dozvolio iznenađenje i drugi set je dobio 6:3. U trećem setu Đoković je dobro poleo, poveo 2:0, ali je brzo izgubio brejk. Novak je napravio novi brejk, a onda je sigurno držao prednost i zasluženo je stigao do pobede.

"Zadovoljan sam što sam meč završio pre mraka. Na početku susreta nisam razmišljao o tome, ali je tenzija počela da raste u trećem setu. To se moglo videti i po mojoj igri. Aljaž je vrlo talentovan teniser. Igra vrlo čiste poene sa osnovne linije. Drago mi je što ću imati dan pauze pred sledeći izazov", rekao je Novak posle meča.

TOK MEČA:

Treći set 6:3 5:3 4:3

4:2 - Silno se Đoković namučio da potvrdi brejk. A nije delovalo da će tako biti, jer je brzo došao do 40:15. Međutim, Bedene je stigao do izjednačenja. Ipak, uspeo je Novak da na kraju dobije gem.

3:2 - Novak ponovo pravi brejk2:2 - Novak je napravio veliki broj grešaka u ovom gemu, a dozvolio je rivalu da napravi brejk2:1 - Bedene je smanjio vođstvo Đokovića na 2:12:0 - Đoković je potvrdio brejk. Novak je imao dosta problema u ovom gemu, ali je nekako uspeo da ga osvoji1:0 - Novak pravi brejk na startu trećeg seta

Drugi set:

6:3 - Đoković konačno dobija drugi set

5:3 - Odužio se drugi set. Novak je propustio nekoliko set lopti, a Bedene je smanjio na 5:3.5:2 - Iznenađenje. Bedene vraća brejk. Novak je poveo 30:0, ali je napravio seriju grešaka i dozvolio je rivalu da osvoji drugi gem u drugom setu5:1 - Novi brejk Novaka Đokovića. 4:1 - Novak je potvrdio brejk, Srbin vodi 4:13:1 - Đoković stiže do brejka, Novak sve bliže osvajanju drugog seta

2:1 - Prvi reket sveta je ekspresno, bez izgubljenog poena osvojio gem na svoj servis.

1:1 - Britanac se ne predaje. Ponovo je odigrao poen zbog kog mu je Novak aplaudirao. Odlična kombinacija udaraca Bedenea završena je sjajnim volejom.

1:0 - Težak gem za Đokovića u uvodu drugog seta. Ponovo se suočio sa brejk loptama, ali se odličnim servisima izvukao iz neprijatne situacije.

Prvi set:

6:2 - Đoković je dodao gas u finišu prvog seta i rešio ga u svoju korist drugim brejkom. Na 15:40 Britanac je odservirao as, ali je zatim prvi reket sveta stavio tačku na ovaj deo igre.

5:2 - Novak je gem počeo neiznuđenom greškom, ali je onda napravio seriju poena i došao na korak od osvajanja prvog seta.

4:2 - Bedene definitivno igra sve bolje i, iako i dalje ima brejk zaostatka, nastavlja da prati favorizovanog rivala.

4:1 - Izuzetno težak gem za Đokovića, suočio se sa jednom brejk loptom, a tek iz četvrtog puta je iskoristo gem loptu.

3:1 - Prvi gem za Britanca slovenačkog porekla. Đoković je aplaudirao rivalu na poslednjem poenu, osvojenom na mreži.

3:0 - Novaku se očigledno žuri da što pre završi meč. Četiri sjajna napada na koje Bedene nije imao odgovor.

2:0 - BREJK - Novaku se očigledno žuri da obavi što više posle dok ne padne mrak. Odmah je načinio brejk. Iskoristio je treću brejk loptu.

1:0 - Novak je meč otvorio gemom bez izgubljenog poena.

Evo kakva je kiša padala u Parizu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track