(VIDEO) BEZ IZNENAĐENJA: Hrabri Viktor Troicki zaustavljen od sedmog igrača sveta Tomaša Berdiha
Foto: Fonet Ap

Australijan open

(VIDEO) BEZ IZNENAĐENJA: Hrabri Viktor Troicki zaustavljen od sedmog igrača sveta Tomaša Berdiha

Tenis -
Berdih je ceo meč odservirao savršeno, pa Troicki nije imao nijednu brejk priliku, dok je sedmi igrač na svetu vešto u svakom setu iskoristio svoje šanse

Srpski teniser Viktor Troicki poražen je u meču trećeg kola Australijan opena od Čeha Tomaša Berdiha sa 3:0 (6:4, 6:3, 6:4). Berdih je ceo meč odservirao savršeno, pa Troicki nije imao nijednu brejk priliku, dok je sedmi igrač na svetu vešto u svakom setu iskoristio svoje šanse.

Prvi set završen je na nesrećan način po Viktora u desetom gemu. U prvih devet gemova nije bilo prilika za brejk, a onda je na svoj servis i vođstvo Berdiha 5:4 Troicki napravio duplu servis grešku na prvoj brejk prilici za Čeha.

Očigledno pod utiskom takvog završetka seta, Troicki je loše započeo drugi set, što je Berdih iskoristio da povede sa 3:0 i potom privede set rutinski kraju.

Berdih je u prvom gemu trećeg seta napravio brejk, što se pokazalo dovoljnim za pobedu. Viktor je igrao hrabro, ali nije uspeo da pripreti rivalu na njegov servis. U devetom gemu viđen je neverovatan gem, Troicki je na svoj servis spasao čak sedam meč lopti. Međutim, već u narednom Berdih je iskoristio prvu priliku da završi meč.

TOK MEČA

1. SET - 4:6

Berdih je prvi servirao i osvojio gem za vođstvo 1:0. Čeh je već u prvom gemu odservirao dva asa.

Bez izgubljenog poena Troicki stiže do izjednačenja. Jedan as i tri neiznuđene greške Čeha za 1:1. Posle dosta muka Berdih je dobio gem u kojem je servirao, pa je poveo sa 2:1. Dve bekhend greške Troickog pomogle su Čehu da osvoji svoj servis.

Troicki je bez većih problema izjednačio na 2:2. Dobrim servisima agresivni Berdih osvojio je treći servis i poveo sa 3:2 u prvom setu.

Dva asa i dve greške Berdiha donele su Troickom novo izjednačenje u gemovima na 3:3. Berdih je bez izgubljenog poena poveo sa 4:3.

Bez brejka, jaki servisi, Troicki uz jedan izgubljeni poen stiže do 4:4. Sa dva asa Berdih je stigao do 40:0, Troicki uspeo da spase dve gem lopte, ali ne i treću - 4:5.

Nažalost, Viktor je izgubio prvi set. Berdih je u najgorem mogućem trenutku napravio brejk. Troicki je na brejk loptu Berdiha odservirao duplu servis grešku.

Prvi set je trajao 36 minuta.

2. SET - 3:6

Berdih je prvi servirao i osvojio gem sa jednim izgubljenim poenom. Odlično je služio forhend Čeha u ovom gemu.

Verovatno još uvek pod utiskom na koji način je završen prvi set, Troicki je izgubio svoj prvi servis u drugom setu. Sa dve neiznuđene greške pri rezultatu 30:30 srpski teniser je dozvolio Berdihu da povede sa 2:0. Berdih je u velikom naletu, sa jednim izgubljenim poenom stiže do 3:0.

Troicki je zaustavio nalet Berdiha, servis vinerom je osvojio svoj prvi gem u drugom setu. Neprikosnoven je Berdih na servisu, 4:1 u drugom setu.

Srpski teniser je poveo sa 40:0 ali je tek treću priliku iskoristio da osvoji gem i smanji na 4:2. Sjajnim servisima Berdih nikako ne dozvoljava Troickom da dođe do šanse za brejk - 5:2.

Siguran je Troicki na svom servisu, smanjio je na 5:3. Nije se dao Berdih, nije dozvolio Troickom priliku za brejk, pa posle 34 minuta igre osvaja i drugi set.

3. SET - 4:6

Brejk Berdiha na startu trećeg seta, i to bez izgubljenog poena.

Ni posle drugog gema Troicki nije uspeo da dođe do poena, Berdih servira za desetku - 2:0. Berdih je osvojio dva prva poena u trećem gemu, ali je Viktor osvojio naredna četiri i smanjuje na 2:1.

Lak gem za Berdiha, 3:1. Berdih je u petom gemu na servis Troickog poveo sa 15:30, ali je VIktor osvojio sve naredne poene i smanjio na 3:2.

Dva asa za Berdiha u gemu u kojem nije izgubio poen za 4:2. Troicki je spasao dve vezane brejk lopte, odlično servirao u nastavku gema i smanjio na 4:3.

Nema rešenja VIktor za servis Tomaša. Bez izgubljenog poena, uz dva nova asa za 5:3.

Neverovatan deveti gem odigrala su dvojica tenisera. Viktor je spasao čak sedam meč lopti i na kraju iskoristio treću gem loptu za smanjenje na 5:4.

Kraj. Berdih je odservirao perfektno, kako je to činio tokom celog meča. Dva asa za kraj i 6:4 u trećem setu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track