(VIDEO) NOVAKOV TRIJUMFALNI POVRATAK: Đoković razbio Ćorića za osminu finala Madrida
Foto: Reuters

Nije se ni oznojio

(VIDEO) NOVAKOV TRIJUMFALNI POVRATAK: Đoković razbio Ćorića za osminu finala Madrida

Tenis -

Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković plasirao se u osminu finala Mastersa u Madridu.

Đoković je u drugom kolu pobedio 40. igrača sveta Hrvata Bornu Ćorića 2:0, po setovima 6:2, 6:4. Meč je trajao 79 minuta.Naš teniser igraće u trećem kolu protiv Španca Roberta Bautiste Aguta, koji je bio bolji od Felijana Lopeza 6:3, 5:7, 7:5. Bautista je 17. teniser sveta, a u karijeri je tri puta igrao protiv Novaka. Đoković je sva tri duela dobio.

Novak se pobedom vratio na Masters u Madrid koji je poslednji put igrao 2013. Đoković je prvi set lako dobio protiv Ćorića, a svom rivalu je u ovom delu meča prepustio samo dva gema.

U drugom setu, Ćorić je pružio jači otpor. Hrvatski teniser je u sedmom gemu imao i brejk loptu, ali je Novak uspeo da se izvuče. Đoković je odlučujući brejk napravio u desetom gemu i zasluženo je stigao do pobede.

Novak Đoković bio je zadovoljan posle pobede nad Ćorićem. "Zadovoljan sam izdanjem. Igrao sam protiv mladog igrača prvi put u karijeri, a on je u formi. Gledao sam njegov meč protiv Almagra, koji je prošle nedelje osvojio turnir. Pobedio ga je lako. Tu je zaslužio veliko poštovanje", rekao je Đoković i dodao: "Poznajemo se veoma dobro. Mnogo puta smo trenirali. Vidim pomalo sebe u njemu. Igramo sličnim stilom. On je sjajan borac. Za njegove godine je veoma zreo i mentalno jak. Imamo veoma dobar odnos. Danas smo odigrali prvi zvanični meč, zadovoljan sm svojim izdanjem. Bilo je zabavno".

TOK MEČAII set

3:3 - Hrvatski teniser se ne predaje i stiže do izjednačenja

3:2 - Đoković ponovo vodi2:2 - Borna Ćorić stiže do 2:22:1 - Novak ponovo vodi 2:11:1 - Ćorić stiže do izjednačenja1:0 - Đoković sa nulom dobija prvi gem u drugom setu

I set

4:1 - Đoković je potvrdio brejk. Novak nastavlja sa sigurnom igrom i vodi 4:13:1 - Đoković koristi treću brejk loptu i vodi 3:12:1 - Novak sigurnim servisom dovodi do očaja Ćorića i vodi 2:11:1 - Ćorić uz dosta muke dolazi do gema. Novak je imao brejk loptu, ali nije iskoristio1:0 - Đoković osvaja prvi gem na meču i to na svoj servis

TOK MEČA

Ćorić je trenutno 40. teniser na ATP listi, a nikada u karijeri se nije sastajao sa Đokovićem. Srbin će posle dve godine pauze ponovo nastupiti u Madridu. Srpski teniser je sedam puta do sada učestvovao u Madridu, a 2011. godine se popeo na šampionsko postolje. Masters u Madridu se od 2009. godine održava na šljaci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track