(VIDEO) SUROVI NOLE: Đoković zgromio Nišikorija, sledi okršaj s Marejem za ATP tron
Foto: Reuters

Polufinale Masters kupa u Londonu

(VIDEO) SUROVI NOLE: Đoković zgromio Nišikorija, sledi okršaj s Marejem za ATP tron

Tenis -

Srpski teniser Novak Đoković deklasirao je Japanca Keija Nišikorija 6:1, 6:1 u polufinalu Masters kupa u Londonu.

Đoković će u nedeljnom (19.00) u finalu protiv Endija Mareja braniti titulu, ali i voditi direktan okršaj za ATP tron. Pobednik tog meča biće "broj jedan" svetskog tenisa.

Trenutno prvi reket sveta Marej silno se namučio u polufinalu, u kome je posle tri i po sata borbe savladao Miloša Raonića, dok je Đoković zgromio Nišikorija. Nole je u subotu uveče igrao kao u vreme kada je bio neprikosnoveni vladar "belog sporta".

Đoković se za sve pitao na terenu londonske "O2 arene". Iako je s druge strane mreže bio peti igrač sveta, delovalo je da se igraju mačka i miš. Nole deluje kao da je rešen da u poslednjem meču sezonu dokaže ko je zapravo "broj jedan". Večerašnjom predstavom je svakako zapretio Mareju.

Duel Đokovića i Nišikorija ostaće upamćen i po pokušaju jednog navijača da uleti na teren, a u toj nameri ga je osujetilo obezbeđenje.

"Startovao sam dobro, brzo stigao do 4:0, koristio sve što sam mogao", počeo je Đoković priču posle meča i nastavio:

"Kei je sigurno bio umoran i nije bio ni blizu svog najboljeg tenisa. Ipak, čestitam mu na sjajnoj sezoni i nadam se da ćemo se sledeće godine opet ovde videti".

Nole je izgubio prvi set na turniru, od Dominika Tima, a onda je dobio narednih osam.

"Definitivno je sve išlo na bolje. Ide u pravom smeru. Sada se sve sklapa na pravi način, kako sam i priželjkivao".

Osim šeste titule u Londonu, ulog u finalu je prvo mesto na ATP listi.

"Pokušaćemo da uživamo u tom sjajnu meču. Toliko sam privilegovan što ću sa Endijem biti deo istorije. To će biti jedan od najvećih mečeva koje smo ikada odigrali", zaključio je Novak Đoković.

TOK MEČA:

DRUGI SET

6:1 - BREJK - KRAJ!

5:1 - Nole rutinski privodi meč kraju.

4:1 - Kei se upisao...

4:0 - Ovo je igra mačke i miša.

3:0 - BREJK! Đoković ne posustaje...

2:0 - Nole je bez problema potvrdio brejk.1:0 - BREJK! Đokoviću se žutri. Gde je stao u prvom setu, nastavio je u drugom.

PRVI SET:

6:1 - Namučio se Nole da dobije ovaj gem. Nišikori je zaigrao odlično, imao i dve brejk lopte, koje je Đoković anulirao asovima, a onda posle 35 minuta stavio tačku na set.

5:1 - BREJK! Novak je brzo došao do 0:30, onda promašio zicer, a ubrzo je Kei stigao do 30:30. Međutim, Đoković se vratio u ritam, vezao dva poena i treći put na meču oduzeo servis gem rivalu.

4:1 - BREJK! Japanac je vratio jedan brejk. Novak je sa nekoliko neiznuđenih grešaka dozvolio rivalu da dođe do prve brejk lopte i da je na isti način materijalizuje.

4:0 - BREJK! Đoković razbija Nišikorija. Novakovi riterni su fantastični. Japancac je u ovom gemu osvojio samo jedan poen - asom.

3:0 - Kao i u prvom gemu, i sada je Novak prepustio rivalu samo jedan poen i lako potvrdio brejk.

2:0 - BREJK! Dugo je trajao prvi gem na servis Nišikorija. Imao je Japanac nekoliko prilika da završi gem, ali se drugi reket sveta borio i izborio za dve brejk lopte, od kojih je drugu iskoristio.

21:39 - Novakova supruga Jelena u društvu Pepea Imaza

21:37 - Navijač je pokušao da utrči na teren, ali ga je obezbeđenje sprečilo.

1:0 - Kei je dobio prvi poen na meču, a onda je Nole rutinski dobio naredna četiri poena.

21:34 - Meč je počeo! Servira Novak!

21:25 - Igrači se zagrevaju

Đoković brani titulu, a posle današnje pobede Endija Mareja nad Milošem Raonićem, Novaku je potrebno da ponovo dođe do trofeja kako bi se vratio na vrh ATP liste.

Drugi reket sveta je u grupnoj fazi zabeležio sve tri pobede, protiv Dominika Tima, Miloša Raonića i Davida Gofana, dok je Nišikori savladao Stena Vavrinku, onda namučio Mareja, da bi sinoć izgubio od ''otpisanog'' Marina Čilića, iako je dobio prvi set, što mu je bilo dovoljno za plasman u polufinale

Za razliku od Tima, Raonića i Gofana, koje je Nole pobedio u grupi i koji ka nikada u karijeri nisu pobedili, Nišikoriju je to uspelo dva puta.

Srbin i Japanac su do sada odigrali ukupno 12 mečeva, a Novak vodi sa 10:2 u pobedama.

Poslednji put Nišikori je Đokovića savladao još na US openu 2014. godine, kada je bilo 3:1 u setovima za Japanca.

Od tada, u protekle dve godine, sastali su se devet puta i svih devet mečeva dobio je naš teniser.

Poslednji put pre večerašnjeg meča su se sastali u Kanadi na letošnjem Rodžers Kupu, gde je Novak u finalu slavio sa 6:3, 7:5.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track