(VIDEO) PREKINUT MEČ NOVAKA I DEL POTRA: Kiša zaustavila zahuktalog Đokovića, nastavak u subotu
Foto: AP

Četvrtfinale Mastersa u Rimu

(VIDEO) PREKINUT MEČ NOVAKA I DEL POTRA: Kiša zaustavila zahuktalog Đokovića, nastavak u subotu

Tenis -

Srpski teniser Novak Đoković dobio je prvi set četvrtfinala Mastersa u Rimu protiv Argentinca Huana Martina del Potra 6:1, a posle tri gema u drugom (1:2) meč je prekinut zbog kiše.

Meč će biti nastavljen u subotu, i to ne pre 13:30, odnosno Srbin i Argentinac će na teren tek kada se završi žensko polufinale između Halep i Bertens, koje počinje u podne.

A bolji iz duela Đoković - Del Potro moraće da igra polufinale istog dana - od 20 sati. Rival će mu biti Austrijanac Dominik Tim.

Novak Đoković se u petak uveče u Rimu baš razigrao. Na startu duela sa velikim prijateljem Huanom Martinom del Potrom nije delovalo da će tako biti, jer je Argentinac napravio brejk, ali onda se drugi reket sveta razgoropadio i osvojio šest uzastopnih gemova - 6:1! Srpski teniser je brilijantno riternirao i neutralisao jedno od najjačih Del Potrovih oružja - servis. Tako je napravio tri brejka.

U pauzi između dva seta kiša je počela da pada, ali nije bila jakog intenziteta, a s obzirom na to da se u Rimu igra na šljaci, koja upija vodu, meč je nastavljen.

Serveri su bili sigurni u uvodna tri gema drugog seta, a onda se na "večni grad" spustio pljusak, pa je organizator bio prinuđen da prekine duel i igrače pošalje u svlačionicu.

U svakom slučaju, Dominik Tim će biti u značajnoj prednosti u subotnjem polufinalu ko god da mu bude rival, Đoković ili Del Potro, jer ima mnogo više vremena za odmor i pripremu. Austrijanac je u petak popodne zablistao u Rimu i pobedio do danas neprikosnovenog "kralja šljake" ove godine, Rafaela Nadala.

Uskoro opširnije...

TOK MEČA:

DRUGI SET:

22:47 - MEČ JE PREKINUT! Kiša se pojačala, na Rim se "spustio" pljusak!

1:2 - Servis Argentinca se značajno popravio u odnosu na prvi set...

1:1 - Đoković sigurno dobija gem na svoj servis, a završio ga je još jednim asom.

0:1 - Del Potro je prekinuo seriju rivala od šest uzastopno dobijenih gemova. Ovo je prvi gem koji Argentinac dobija na svoj seris.

22:40 - POČINJE KIŠA! Međutim, meč se nastavlja.

PRVI SET:

6:1 - Del Potro je imao dve brejk lopte, ali se Đoković izvukao i stavio tačku na prvi set!

5:1 - BREJK! Srbin sada razbija Argentinca, koji još nije osvojio nijedan gem na svoj servis! Doduše, i u ovom gemu se vodila velika borba, ali kada je najvažnije, Novak odigra dobro. Treba dodati da je i jedna pogrešna sudijska odluka išla na Đokovićevu vodenicu, ali ona nije imala direktan uticaj na osvajanje gema, jer se posle toga još dosta igralo.

Del Potrov servis je pogodio ovu damu (linijskog sudiju) u glavu. Srećom, nosi šešir, koji je ublažio udarac.

4:1 - Četvrti uzastopni gem za Novaka! Istina, ni ovaj nije lako dobio, a dobio ga je jer je odservirao četiri asa!

3:1 - BREJK! Novak vezuje tri gema, od čega dva brejka! Đoković sjajno riternira. U ovom gemu iskoristio je drugu brejk loptu. U stvari, Del Potro je napravio duplu servis grešku i rivalu "poklonio" odlučujući poen, ali sve pre toga Srbin je sam zaradio.

Himena Baron bodri svog dečka - Del Potra

Foto: AP
Foto: AP

2:1 - Još jedan "gust" gem. Trajao je skoro deset minuta! Razvila se velika borba, Đokovića ne služi prvi servis, a Del Potrov forhend je sve bolji. Morao je Novak da spasava jednu brejk loptu, ali je na kraju dobio gem, prvi koji je pripao serveru.

1:1 - BREJK! Novak je odmah uzvratio. Zahvaljujući Del Potrovim greškama iz forhenda, Đoković je stekao prednost (15:30), a onda je odigrao dva sjajna poena i vinerima napravio ribrejk.

0:1 - BREJK! Argentinac zadaje udarac na startu. Krenuo je sa 0:30, Novak je uspeo da izjednači (30:30), ali je onda napravio dve greške i Del Potro je dobio prvi gem na meču.

21:50 - Meč je počeo! Novak servira...

21:49 - Obojica igrača imaju podršku s tribina, ali više je Del Potrovih navijača, koji su i glasniji.

21:48 - Novak je četvorostruki pobednik Mastersa u Rimu!

21:44 - Igrači se zagrevaju.

21:43 - Del Potro je izabrao da prvi prima servis.

21:41 - Teniseri su izašli na teren.

Drugi i 34. teniser sveta sastaju se 18. put. Do sada je uspešniji bio Đoković savladavši velikog prijatelja 13 puta.

Pobednik večerašnjeg meča u polufinalu ide na Austrijanca Dominika Tima, koji je ranije danas iznenadio Rafaela Nadala, nanevši mu prvi poraz na šljaci ove godine, posle 17 uzastopnih pobeda. Taj polufinalni duel igraće se u subotu oko 20 sati.Del Potro je Novaku naneo jedan od najbolnijih poraza u karijeri, u prvom kolu Olimpijskih igara 2016. u Rio de Žaneiru. Posle toga sreli su se dva puta, oba puta ove godine, a Đoković je bio bolji i u Akapulku i u Indijan Velsu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track