(VIDEO) TO JE NAŠ NOLE: Đoković kao u najboljim danima, pregazio Tima za finale u Rimu
Foto: Reuters

Za trofej sa Zverevim

(VIDEO) TO JE NAŠ NOLE: Đoković kao u najboljim danima, pregazio Tima za finale u Rimu

Tenis -

Drugi reket sveta Novak Đoković "počistio" je sedmog tenisera sa ATP liste Dominika Tima 6:1, 6:0 i plasirao se u finale turnira Masters serije u Rimu.

Poslednju prepreku pred osvajanje petog trofeja u "večnom gradu" Novaku predstavlja Nemac Aleksandar Zverev.Đoković je u Rimu postepeno podizao formu - od bledog izdanja protiv Bedenea, preko solidne partije protiv Bautiste Aguta i veoma dobre dvodnevne role protiv Del Potra do furiozne igre protiv Tima.

Austrijanac je dan ranije u četvrtfinalu naneo prvi ovosezonski poraz Rafaelu Nadalu na šljaci i to je učinio ubedljivo, a onda je naleteo na Đokovića - onakvog kakav je bio kada je dominirao svetskim tenisom.

Đoković se odlično kretao, udarci su mu bili snažni i duboki. Nije dozvolio rivaliu da se razmanhe kao dan ranije. Igrao je Nole kao nekad, u najboljim danima. Rezultat - samo jedan izgubljen gem protiv igrača koji je stizao do finala na prethodna dva turnira (u Barseloni i Madridu) - najbolje govori o Novakovoj dominaciji.

Meč je trajao tačno sat!

A podsetimo, srpski teniser je četvrtfinale sa Del Potrom završio pet sati pre nego što je izašao na megdan Austijancu.

Bio je ovo njihov peti duel i peta pobeda srpskog tenisera. Austrijanac je ostao na jednom setu na mečevima sa Novakom.Đoković će se u nedelju od 16 sati sastati sa Zverevim. Biće to njihov prvi susret.

Mladi Nemac je 17. na ATP listi, a do finala u Rimu je stigao posle tri seta sa Amerikancem Džonom Iznerom.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

TOK MEČA:

DRUGI SET:

6:0 - KRAJ!

5:0 - BREJK! Ovo je neverovatno! Novak ne da Timu da diše...

4:0 - Tim je konačno imao brejk lopte, i to dve, ali mu je i to bilo uzalud, jer Novak igra najbolje kad je najpotrebnije.

3:0 - BREJK! Delovalo je da će Tim prvi put uzeti gem bez problema, ali je od 40:0 Novak napravio preokret i iskoristio drugu brejk loptu.

2:0 - Imao je Tim 0:30, prvi put je na Novakov servis bilo izjednačenje... Međutim, Đoković je potvrdio brejk iz prethodnog gema.

1:0 - BREJK - Novak ne posustaje. Na 30:30 naterao je Tima na još dve greške iz forhenda i nastavio sigurnim koracima da gazi ka finalu.

JELENA SIJA OD SREĆE: Novakova trudna supruga gleda meč u društvu Marka Đokovića.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

PRVI SET:

6:1 - ČIŠĆENJE! Samo tako se može opisati način na koji je Đoković dobio prvi set. Novak je na svoj servis u četiri gema izgubio samo četiri poena. Napravio je samo jednu neiznuđenu grešku! Tim je pogrešio sedam puta. Đoković je imao i dva vinera više...

I BEKER SE SLAŽE:

"Najbolji Novakov set u 2017. godini"

5:1 - Tim se konačno "upisao", teškom mukom, ali je uspeo.

5:0 - Kakvi servisi Đokovića - strašni servisi! Dva asa, jedan servis viner... Nole dominira u svim segmentima igre.

BEKER JE ODUŠEVLJEN NOVAKOVIM IZDANJEM:

"Prvi put posle nekog vremena vidim vatru na Novakovom lice ponovo", napisao je bivši Đokovićev trener na "Tviteru".

4:0 - BREJK! Novak je furiozan. Kao u najboljim danima. Oduzeo je servis Timu sa samo jednim izgubljenim poenom. Kao i prethodni brejk, i ovaj je proslavio urlikom!

3:0 - Đoković je odlično počeo meč. Potvrđuje brejk.

2:0 - BREJK! Četiri greške Tima iz forhenda i eto brejka za Novaka.

1:0 - Tim je u prvom poenu nagovestio da će biti agresivan kao u meču sa Nadalom. Međutim, onda je Novak najavio da će mu servis danas biti jako oružje.

20:11 - Meč je počeo...

20:04 - Novak je izabrao da prvi servira... Igrači se zagrevaju.

20:02 - Teniseri izlaze na Centralni teren kompleksa "Foro Italiko".

Đoković je prekinuti meč (zbog kiše) četvrtfinala sa Huanom Martinom del Potrom završio oko 15.00, a na teren mora opet posle pet sati.

Tim je imao znatno više vremena za odmor, jer je posao u četvrtfinalu završio u petak, "počistivši" Rafaela Nadala.

Prvi finalista turnira u Rimu je Aleksandar Zverev, koji je u polufinalu savladao Džona Iznera 6:4, 6.7, 6:1.

Pre Del Potra, Novak je u "večnom gradu" eliminisao i Aljaža Bedenea i Roberta Bautistu Aguta.

Novak je četvorostruki pobednik Mastersa u Rimu, a pre godinu dana stigao je do finala u kome je poražen od Endija Mareja.

Đoković i Tim sastajali su se četiri puta, a Srbin ima stoprocentni učinak. Poslednji put sreli su se na završnom turniru krajem 2016, kada je Austrijanac uzeo jedini set. Prošle godine igrali su i u Majamiju i Rolan Garosu, a prvi duel imali su 2014. u Šangaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track