ĐOKOVIĆ BEZ REŠENJA ZA KIRJOSA Australijanac posle Akapulka savladao Novaka i u Indijan Velsu VIDEO
Foto: Fonet

Nole bez četvrtfinala

ĐOKOVIĆ BEZ REŠENJA ZA KIRJOSA Australijanac posle Akapulka savladao Novaka i u Indijan Velsu VIDEO

Tenis -

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Indijan Velsa pošto je poražen od Australijanca Nika Kirjosa sa 2:0 (6:4, 7:6).

Đoković je tako ostao bez šanse da odbrani titulu na Mastersu u Indijan Velsu.

Kirjos će u narednom kolu igrati protiv Rodžera Federera, a Đokovića očekuje odbrana titule u Majamiju.

Kirjos je tako u manje od mesec dana dva puta bio koban po Đokovića. I u Akapulku je bio bolji sa 2:0, kao i sada. Zanimljivo je da je u oba navrata Đoković prethodno eliminisao Huana Martina del Potra.

Ključ prvog seta bio je uvodni gem u kome je Kirjos oduzeo servis Đokoviću i zatim uspešno servirao do kraja seta koji je dobio sa 6:4.

U drugom setu nije bilo brejkova. Đoković tokom meča nije imao nijednu brejk priliku, a uspeo je da spase nekoliko situacija pa je set ušao u taj-brejk. Kirjos je u prvom poenu napravio mini brejk, zatim ga snažnim servisima potvrdio i lako poveo sa 3:0. Đoković je dobio dva poena na svoj servis, isto kao i Kirjos za 5:2. Australijanac je napravio još jedan mini brejk za 6:2, a zatim iskoristio drugu set i meč loptu za 7:3 u taj-brejku.

Đoković je tako posle tri uzastopne titule u Indijan Velsu ostao bez krune i samim tim i bez velikog broja poena na ATP listi.

TOK MEČA:

2. SET

6:7 - Kirjos je bio ubedljiv u taj-brejku i time pobedio u ovom meču.

6:6 - Đoković je bio na 15:30, a onda je praktično naredna tri poena Kirjos dobio bez igre za taj-brejk.

6:5 - Đoković je obezbedio taj-brejk tako što je spasao dve brejk šanse.

5:5 - Prvi gem na servis Kirjosa u kome smo videli izjednačenje, odnosno u kome je Đoković osvojio tri poena. Međutim, opet je Australijanac u ključnim trenucima slao bombe sa servisa.

5:4 - Pretio je ponovo Kirjos, osvojio dva poena na servis Đokovića, ali bez uspeha. Novak je na gem od osvajanja seta.

4:4 - Kirjos nastavlja po starom, novim asom je završio gem u kome je Đoković bio na 30:30. Srpski teniser je i dalje bez brejk šanse.

4:3 - I dalje bez brejka u drugom setu. Ponovo je Kirjos, kao i u petom gemu imao 15:30, ali je u oba navrata Đoković sjajno finiširao gem.

3:3 - Teško je braniti se od razornih servisa Kirjosa. Australijanac je do sada odservirao 11 as servisa, naspram dva Đokovića. Kirjos je u ovom gemu upisao i prvu duplu servis grešku.

3:2 - Posle dva gema u kojima na svoj servis nije izgubio nijedan poen, Đoković se u ovom prilično mučio, ali na kraju izašao kao pobednik.

2:2 - Sjajnim servisima Kirjos drži korak u drugom setu. Do sada je upisao deset asova.

2:1 - Bolji početak seta za Đokovića nego u prethodnom.

1:1 - Kirjos ne popušta na svom servisu.

1:0 - Lagan gem za Đokovića na startu drugog seta.

1. SET

4:6 - Posle 46 minuta Kirjos rešava prvi set u svoju korist. Asom je završio gem. Kirjos je imao 12 direktnih poena, Đoković je imao 13 neiznuđenih grešaka, naspram šest Australijanca. Kirjos je imao i bolje procente servisa, uz sedam asova.

4:5 - Dobar gem za Đokovića, koji je time ostavio nadu za povratak u prvi set.

3:5 - Loš gem za Kirjosa kada je u pitanju servis jer je pogodio tek jedan od šest prvih servisa, ali Novak nije mogao to da materijalizuje i eventualno napravi brejk.

3:4 - Đoković osvaja gem uz dosta muka. Kirjos je ispustio još jednu brejk šansu.

2:4 - Gem je trajao samo 80 sekundi pošto je Kirjos osvojio gem bez izgubljenog poena, uz sjajne servise.

2:3 - Kirjos je u ovom gemu čak tri puta tražio "čelendž" i dva puta bio u pravu! Ipak, to mu nije pomoglo da ga osvoji. Istina, bio je ovo još jedan težak gem za Novaka, ali je uspeo da ga dobije.

1:3 - Kirjos bez problema uzima gem na svoj servis.

1:2 - Nole je osvojio prvi gem iako se opet suočio s brejk loptom. A onda je dva puta dobro odservirao, jednom je sevnuo i snažni forhend i "upisao" se u ovom meču.

23:20 - "Ne mogu da pogodim ništa", prokomentarisao je Đoković dok se spremao za servis.

0:2 - Kirjos je potvrdio brejk. Austrlijanac je startovao odličnim servisima (40:0), ali je naredna dva poena na njegov drugi servis osvojio Đoković. Ipak, usledio je onda drugi Nikov as za kraj gema.

0:1 - BREJK! Nije Nole dobro počeo. Dozvolio je rivalu da odmah stigne do brejk lopte (30:40), a onda je posle duge razmene udaraca lopticu poslao u mrežu.

23:13 - Meč je počeo.

23:06 - Đoković je izabrao da prvi servira.

Đoković i Kirjos, trenutno drugi i 16. igrači sveta, sreli su se samo jednom do sada i to nedavno u Akapulku, gde je osam godina mlađi Australijanac pobedio 7:6, 7:5. Novak ima priliku da se na terenu, gde je osvajao pet titula, osveti Kirjosu.

Novak je do sada Indijan Velsu eliminisao Kajla Edmunda i Huana Martina Del Potra, dok je Kirjos bio bolji od Horasija Zebaljosa i Aleksandra Zvereva.

"Nadam se da ću zadržati ovaj nivo samopouzdanja, posebno na riternu, biće mi potrebno to protiv Kirjosa. Izgubio sam od njega u Akapulku, dobro je servirao, a sada se nadam da će ishod biti drugačiji", rekao je Novak u najavi meča.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ĐOKOVIĆEV SIN PRIČA DVA JEZIKA: Pogledajte razgovor između Novaka i malog Stefana!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track