NOLE KRENUO U ODBRANU SVETSKOG TRONA: Đoković se zagrevao protiv Milera i prošao u 3. kolo Pariza
Foto: AP

Nije se ni oznojio

NOLE KRENUO U ODBRANU SVETSKOG TRONA: Đoković se zagrevao protiv Milera i prošao u 3. kolo Pariza

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Žila Milera iz Luksemburga u meču drugog kola turnira Masters serije u Parizu - 6.3, 6:4.

Novak, koji je bio slobodan u prvom kolu, lako, brzo i ubedljivo četvrti put u isto toliko mečeva savladao je Milera, kome, kao ni u prethodnim duelima, nije prepustio ni set.

Meč je trajao 80 minuta.

Srpski teniser je delovao staloženo i sigurno na terenu pariske dvorane "Bersi". Solidno je servirao, greške je sveo na minimum, pogađao je vinere... Imao je kratkotrajni pad u igri početkom drugog seta, ali ga je brzo prevazišao.

U prvom setu napravio je brejk za 4:2 i tu prednost sačuvao do kraja tog dela igre, iako je imao dve prilike da još jednom oduzme servis rivalu i još ranije stavi tačku na prvi set. Ipak, i ovako je do 6:3 stigao posle 34 minuta.

U drugom setu je Miler uspeo jednom da zapreti, u četvrtom gemu je došao do brejk lopti, ali se Novak tada izvukao, malo na sreću, malo na znanje. A onda je Đoković zadao rivalu odlučujući udarac za 5:4, kada je napravio jedini brejk u drugom setu, i zatim odservirao za meč.

Nole se takoreći nije ni oznojio, a duel sa 34. teniserom sveta mu je predstavljalo zagrevanje za ono što ga očekuje. Podsetimo, Đoković u Parizu brani titulu, ali i svetski tron, jer u slučaju da se ne domogne finala, a Endi Marej osvoji trofej, Britanac će zaposesti teniski presto.

Đoković će se u trećem kolu sastati sa Grigorom Dimitrovim, kome je Markos Bagdatis predao meč druge runde, pošto je Bugarin dobio prvi set 6:3. Dimitrov je, kao 14. nosilac, bio slobodan u prvom kolu.

Novak je dobio pet od dosadašnjih šest duela sa Bugarinom, trenutno 18. igračem sveta. Međutim, poslednji put su se sreli pre dve godine. Dimitrov je jedini trijumf nad Đokovićem ostvario 2013. u Madridu.

TOK MEČA:

Drugi set:

KRAJ - 6:3!

5:4 - BREJK! Miler je imao 30:0, a onda je Novak osvojio četiri uzastopna poena. Na brejk loptu prvi put u ovom setu dobio je poen kada Žil pogodi prvi servis!

4:4 - Novak je bez problema izjednačio. Konačno lak gem na svoj servis.

3:4 - Đoković je došao do 0:30, onda je Miler vezao tri poena, posle čega se razvila borba. Ipak, Luksemburžanin je, uprkos nekoliko strašnih Novakovih riterna, uspeo da dobije gem.

3:3 - Ni sada Novak nije baš lako uzeo gem. Na 30:30, posle razmene udaraca, Miler je napravio neiznuđenu grešku, a onda je Srbin bekhend paralelom stigao do izjednačenja.

2:3 - Miler siguran - sa dva asa završio je gem.

2:2 - Prvi put se Đoković namučio u gemu u kome je servirao. Miler je imao dve brejk lopte, a Novak se izvukao uz dozu sreće. Srbin je napravio i dve duple servis greške, ali ga sve to nije skupo koštalo, jer je uspeo da dobije najduži gem u dosadašnjem delu meča.

1:2 - Miler ne da svoj servis...

1:1 - Kao i u prvom, i na startu drugog seta serveri su sigurni.

Prvi set - dobar servis, samo dve greške i 12 vinera bilo je dovoljno Đokoviću da lako, za 34 minuta, osvoji prvi set - 6:3.

6:3 - Đoković je iskoristio drugu set loptu u ovom gemu, a ukupno četvrtu.

5:3 - Imao je Nole dve brejk - set lopte, ali je u oba slučaja lopticu slao u aut. Miler se nekako izvukao i produžio set.

5:2 - Treći put zaredom Đoković je dobio gem na svoj servis bez izgubljenog poena! Posle izgubljenog prvog poena na meču, Novak je osvojio 16 uzastopnih poena kada servira!

4:2 - BREJK! Đoković je iskoristio prvi gem u kome rival nije pogađao prve servise. Posle duge razmene došao je do brejk lopte (30:40), prve na meču, a onda je Miler poslao lopticu u aut za kraj gema.

3:2 - Od 13 poena na svoj servis, Đoković je izgubio sam jedan, i to prvi na meču.

Novaka u Parizu prati "guru" Pepe Imaz, koji sedi pored Marka Đokovića.

2:2 - Ni teniser iz Luksemburga ne posustaje kada ima početni udarac.

2:1 - Novak za sada nema problema na svoj servis. Ovaj gem je osvojio bez izgubljenog poena.

1:1 - Bilo je 40:40, a onda je Miler zahvaljujući servisu osvojio gem.

1:0 - Đoković siguran na strartu.

Luksemburžanin će četvrti put stati na crtu Srbinu, koji je zabeležio sve tri pobede u ranijim duelima.

Novak je slavio 2015. na Australijan openu i Rolan Garosu, a ove godine i na Mastersu u Kanadi. Od osam odigranih setova, Đoković nije izgubio nijedan.

Turnir u "Bersiju" ima dvostruki značaj za Đokovića. Osim što brani titulu na poslednjem mastersu u sezoni, Đoković brani i prvo mesto na ATP listi.

Meč uživo možete pratiti na OVOM linku.

Trenutna razlika između Đokovića i Endija Mareja je 1.915 bodova, a postoji nekoliko scenarija po kojima bi Britanac mogao da preuzme prvo mesto već posle Pariza. Ono što je sigurno, ulaskom u finale Đoković bi sasvim sigurno ostao svetski broj jedan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track