VANREDNO STANJE ZBOG DUELA SA HRVATSKOM: Sklanjaju pse zbog tenisa?!
Foto: Beta Ap

Srpska posla

VANREDNO STANJE ZBOG DUELA SA HRVATSKOM: Sklanjaju pse zbog tenisa?!

Tenis -
Dejvis kup Čelnici Kraljeva sve lutalice premestili u prihvatilište, svaka terasa mora da bude u perfektnom stanju

Kraljevčani se nalaze pod opsadom zbog prvog kola Dejvis kupa između Srbije i Hrvatske, koji se igra narednog vikenda u ovom gradu. Svi psi lutalice premešteni su u prihvatilište, a kaznu od 5.000 dinara moraće da plati svako ko na terasi bude imao stare stvari ili kace za kupus jer će se to smatrati narušavanjem izgleda grada.Još jedno razočaranje zateklo je Kraljevčane i ljude iz okoline, koji su celu noć stajali ispred dvorane kako bi kupili karte za ovaj meč, ali ij je na blagajni sačekala informacija da su sve ulaznice za taj duel rasprodate.

Zabranjeno za pse... Nova hala sportova u Kraljevu
Zabranjeno za pse... Nova hala sportova u Kraljevu

Navodno, sve je otišlo za 10 minuta, a kako su nam rekli u TSS, karte su se prodavale i onlajn, jer je to po pravilima ITF.Danijela Jović iz Društva za zaštitu životinja „Spaske“ rekla je za portal Životinje da su napušteni psi koji su živeli na ulicama Kraljeva prebačeni u prihvatilište, čiji je kapacitet oko 50 pasa, dok se sada u njemu nalazi više od 70 pasa!- Psi su smešteni u gradsko prihvatilište i tamo će biti do završetka ove manifestacije. Takođe, našem društvu stiglo je obaveštenje da do petka 27. februara u 10 časova moramo da evakuišemo i naše pse iz kuće u kojoj ih čuvamo, a koja se nalazi u blizini hale u kojoj će biti održan Dejvis kup - istakla je Danijela Jović i dodala:- Tačno je da kršimo gradsku odluku jer u toj kući čuvamo više od dva psa, koliko gradska odluka nalaže, ali zar je dobro da se naši zdravi, jedva izlečeni psi smeštaju u prihvatilište sa drugim psima, a da tamo nema nijednog veterinara.

DubaiNOLE U FINALU S FEDEREROMNovak Đoković pobedom nad Tomašom Berdihom sa 2:1 (6:0, 5:7, 6:4) plasirao se u finale turnira u Dubaiju, čime je prvi reket sveta zakazao novi susret sa Rodžerom Federerom (16.00). Njih dvojica su se do sada sastajala 36 puta, a Švajcarac je trijumfovao 19 puta, dok je Nole bio bolji 17 puta.Što se tiče meča sa Berdihom, srpski teniser se dosta mučio, ali je na kraju ipak uspeo da slomi otpor češkog tenisera.

Čudo se dogodiloPOHVALIO GA I VILANDERTeniska legenda Mats Vilander, od koga smo navikli da kritikuje Noleta, počeo je da ga hvali! Rekao je da će Novak Đoković osvojiti još šest ili sedam grend slemova u karijeri.On je toliko dobar, možda je čak i bolji od Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Kada je u ritmu i kada se bori, praktično je nemoguće da ga pobediš. Većina njih ne voli da igra protiv Đokovića - kazao je Mats Vilander.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track