VERDASKO VERUJE U ĐOKOVIĆA Ako dođe potpuno spreman, Novak je prvi favorit za osvajanje Rolan Garosa
Foto: Reuters

Španac procenio

VERDASKO VERUJE U ĐOKOVIĆA Ako dođe potpuno spreman, Novak je prvi favorit za osvajanje Rolan Garosa

Tenis -

Španski teniser Fernando Verdasko smatra da je Novak Đoković prvi favorit za titulu na Rolan Garosu, ali pod uslovom da dođe na turnir 100 odsto spreman

Fernando Verdasko je pričajući o Rafaelu Nadalu rekao da je on i dalje kandidat za trofej na Rolan Garosu, gde je devet puta bio šampion, ali da više nije najveći kao nekih ranijih godina.- Uvek sam smatrao da će Rafa biti sposoban da osvaja grend slemove dok god bude igrao. Ipak, ne mislim da će na Rolan Garosu ponovo biti apsolutni favorit. Tu je sada Novak Đoković, koji je dokazao da i na šljaci može da igra na najvišem nivou. Naravno, pod uslovom da 100 odsto spreman dođe u Pariz - naglasio je Verdasko.

Španski veteran smatra da mladi igrači nisu kalibar kao što je vodeća svetska četvorka.- Biće nekih novih šampiona, ali je pitanje kada. Kirijos, Zverev, Tim su tu, ali još su daleko od najboljih. Federer ima 35 godina, Nadal više od 30, Marej i Đoković su pred četvrtom decenijom, a i dalje su na vrhu. Rafa je sa 18 godina već bio pobednik Rolan Garosa, a sa 23 je imao četiri grend slem trofeja. Ta neka nova generacija će morati još da se strpi - poručio je Verdasko.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track