VERUJE U ŠAMPIONA Andre Agasi: Novak je suviše dobar, pronaći će rešenje za probleme
Foto: Reuters/Profimedia

Amerikanac bodri Đokovića

VERUJE U ŠAMPIONA Andre Agasi: Novak je suviše dobar, pronaći će rešenje za probleme

Tenis -

Legendarni američki teniser Andre Agasi smatra da Novaka Đokovića u poslednje vreme muče problemi koji nisu usko povezani sa fizičkom spremom, kao i da veruje u njegov povratak na tron.

Novak Đoković je ovu godinu započeo izuzetno loše, a pored svega toga stigla je i razočaravajuća vest da zbog obnovljene povrede lakta neće učestvovati na Mastersu u Majamiju.

Međutim, Andre Agasi sa svoje tačke gledišta smatra da pored fizičke spreme, Novaka muče i neki drugi problemi."Da je problem fizičke prirode, bilo bi očigledno. Ne gubite brzo ukoliko se ne borite sa nekom povredom. U pitanju je nešto emocionalno, mentalno, nešto što se nalazi iza 'kulisa' i njegov tim zna. Ali on je suviše dobar da ne bi pronašao rešenje, pronaći će pravu perspektivu. Pošto je čistio teren od gelera bombi, siguran sam da razume koliko život može da bude težak", slikovito je opisao Agasi.

Nekadašnji američki teniser je prokomentarisao i odustajanje Endija Mareja, koji je zbog istog problema otkazao učešće na turniru na Floridi.

"Endi poseduje veštine koje je teško nadmašiti. Nikada nisam bio najveći atleta i morao sam da razmišljam strateški, ali on je takav sportista da može da se osloni na svoju fizičku spremu i učini mečeve težim nego što oni treba da budu. Ako ga usporite, mečevi postaju lakši jer on ima moć da ide na protivnike. Postaje agresivniji, što je dugoročno bolje rešenje, ali će biti izuzetno razočaran ako ne osvoji još koji Grend slem. Nema sumnje da to može", objasnio je Agasi.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ĐOKOVIĆEV SIN PRIČA DVA JEZIKA: Pogledajte razgovor između Novaka i malog Stefana!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track