(VIDEO) AJDE NOLE: Film inspirisan životom Novaka Đokovića u trci za nagradu na prestižnom festivalu
Foto: Printskrin

Glasajte za film o srpskom teniseru

(VIDEO) AJDE NOLE: Film inspirisan životom Novaka Đokovića u trci za nagradu na prestižnom festivalu

Tenis -

Poljakinja Zuzana Žižak pre godinu dana objavila je šestominutni animirani film o najboljem teniseru sveta Srbinu Novaku Đokoviću.

Film "Ajde" je diplomski rad Poljakinje, koja trenutno završava master studije na londonskom Univerzitetu umetnosti. Ona je šest meseci prikupljala informacije o prvom reketu sveta.

U filmu je prikazano Đokovićevo detinjstvo, ljubav prema tenisu, kao i trenuci bombardovanja Srbije i njegova spremnost da postane najbolji igrač sveta.

"Želela sam da, koliko to umem svojim umetničkim veštinama, predstavim svetu priču o Đokovićevom nesvakidašnjem životu i njegovom putu do svetskog broja 1. Vimbldon zauzima posebno mesto u njegovom životu i zato je i odabran baš ovaj trenutak da se film pusti u javnost. Iskreno, nadam se da ću imati prilike da srpsku zvezdu upoznam i lično mu uručim DVD sa ovim filmom", rekla je Zuzana.

Novak Đoković, Foto: Printskrin
Novak Đoković, Foto: Printskrin

Ovaj emotivni i inspirativni film o prvom teniseru sveta nalazi se u užoj konkurenciji za nagradu na prestižnom festivalu sportskog filma koji se održava 28. jula u italijanskom gradu Palermu.

Film se nalazi i u trci za nagradu "Zlatni paladin", koja se dodeljuje filmu koji osvoji najviše lajkova na Fejsbuku. Možete da date svoj glas za ovaj film OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja