(VIDEO) ĐOKOVIĆU PRIJA PLAVA BOJA AKAPULKA: Novak uz brojne oscilacije slomio Kližana
Foto: Reuters

Prvo kolo Akapulka

(VIDEO) ĐOKOVIĆU PRIJA PLAVA BOJA AKAPULKA: Novak uz brojne oscilacije slomio Kližana

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković počeo je američku turneju pobedom nad Slovakom Martinom Kližanom u okviru prvog kola turnira u Akapulku sa 2:0, po setovima 6:3, 7:6(4).

Đokoviću je ovo bio prvi meč posle skoro mesec dana i meča u Dejvis kupu protiv Rusije u Nišu, a takođe prvi meč na turnirima posle ispadanja sa Australijan opena sredinom januara.

Novak je prvo učešće ikada u Akapulku obeležio oscilacijama. Srpski teniser je spasao četiri brejk lopte pre nego je iskoristio svoju šansu, a zatim osvojio prvi set.

Prvi gem u meču Đoković je dobio bez izgubljenog poena, a zatim u narednom stekao prvu brejk priliku. Nije uspeo da je iskoristi, kao što ni Slovak u trećem gemu nije iskoristio čak tri brejk šanse.

Đoković se suočio sa brejk šansom rivala i u petom gemu, ali je i ovog puta osvojio svoj servis.

Ključni gem prvog seta bio je šesti, kada je Đokoviću pošlo za rukom da prvu brejk šansu pretvori u gem za 4:2.

Srpski as gotovo rutinski osvaja svoja naredna dva servisa i prvi set rešava u svoju korist sa 6:3.

Đoković koristi psihološku prednost i već u prvom gemu drugog seta oduzima servis Slovaku, a zatim ga bez izgubljenog poena potvrđuje za 2:0. Međutim, kada se to najmanje očekivalo Novak je pao u igri, dozvolio Kližanu da osvoji treći gem, a zatim i stigne do izjednačenja 2:2.

Bio je ovo period igre u kome je Novak potpuno izgubio konce igre. Kližan i u narednom gemu oduzima servis Đokoviću, a zatim ga potvrđuje za 4:2 u drugom setu.

Takav razvoj situacije kao da je probudio Novaka. Aktuelni drugi teniser sveta je u sedmom gemu oduzeo servis rivalu, zatim ga potvrdio i izjednačio na 4:4.

Rivali su bez većih problema osvojili u naredna četiri gema svoje servise za 6:6, pa je taj-brejk odlučivao pobednika seta. Đoković je mini-brejkom stigao do 3:0, Kližan uspeo da izjednači, ali je Novak u nastavku uspeo da slomi solidnog Slovaka i sa 7:4 dobije taj-brejk u drugom setu, samim tim i meč.

Novak Đoković će u okviru drugog kola igrati protiv boljeg iz duela Huan Martin del Potro - Franses Tafo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track