(VIDEO) HOĆE LI OPET U PET SETOVA: Đoković i Vavrinka dva puta u Melburnu igrali na razliku
Foto: Twitter

Australijan open

(VIDEO) HOĆE LI OPET U PET SETOVA: Đoković i Vavrinka dva puta u Melburnu igrali na razliku

Tenis -
Oba igrača slavila su po jednom

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković i Švajcarac Stanislas Vavrinka, sastaće se u petak ujutro od 9 i 30 po srednjeevropskom vremenu u drugom polufinalu Australijan opena. Ovo će biti njihov treći susret za redom na Australijan openu, prethodna dva bila su antologijska. Godine 2013. u osmini finala Novak je slavio sa 1:6, 7:5, 6:4, 6:7 (5:7), 12:10.

http://www.youtube.com/watch?v=rCLW66KQWB8

Prošle godine, kada je Sten osvojio i titulu u Melburnu, u četvrtfinalu bilo 2:6, 6:4, 6:2, 3:6, 9:7 za Švajcarca, nakon nešto više od 4 sata tenisa.

http://www.youtube.com/watch?v=htjxzJ3ah7U

Đoković nije izgubio ni set

Foto: AP
Foto: AP

Novak Đoković igra rutinski u dosadašnjem delu Australijan Opena. Srbin je bez teškoća došao do polufinala, igrao taman koliko treba da bi zabeležio sve maksimalne pobede i sačuvao snagu za poslednja dva meča, još koliko želi da odigra ove sezone u Melburnu.

Đoković je u prvom kolu savladao Slovenca Aljaža Bedenea rezultatom 3:0, dok je u drugom kolu “počistio” Andreja Kuznjecova sa terena.

Treće kolo donelo je Novaku duel sa Špancem Fernandom Verdaskom, a i ako su mnogi očekivali muku i iznenađenje Nole je odigrao sigurno i pobedio sa 7:6 (10:8), 6:3, 6:4. U četvrtom kolu Đoković se prvi put u karijeri sastao sa Žilom Milerom iz Luksemburga, Žil je bio dobar i odigrao na visokom novou, ali je teniser iz Srbije bio smireniji, koncentrisaniji u odlučujućim trenucima i slavio sa 3:0.

U četvrtfinalnom meču Srbin je igrao sa Milošem Raonićem iz Kanade, bilo je problema u prvom setu, ali je nakon toga Novak sve probleme rešio – 7:6 (7:5), 6:4, 6:2.

Vavrinka ne bi da preda titulu

Foto: AP
Foto: AP

Vavrinka je poput Novaka i ostalih tenisera iz polufinala odigrao dosta dobro u proteklih nedelju i po dana, a takmičenje je započeo pobedom nad Turčinom Ilhanom od 3:0. U drugom kolu je Švajcarac igrao dva taj-brejka, ali je maksimalnim rezultatom pobedio Copila iz Rumunije.

Treće kolo donelo mu je Finca Jarka Nieminena, a Sten je opet bio siguran i slavio sa 6:4, 6:2, 6:4. U četvrtom kolu vavrinka je izgubio do sada jedini set, a oduzeo mu ga je Garsija Lopez – 7:6 (7:2), 6:4, 4:6, 7:6 (10:8).

U četvrtfinalu teniser iz Švajcarske se sastao sa Japancem Kei Nišikorijem i očekivao se dosta neizvestan susret, ali je Sten bio siguran, odigrao sjajno i na kraju slavio sa maksilanih 3:0.

Do sada 16:3 za Novaka

Novak Đoković i Sten Vavrinka do sada su se sastali 19 puta, a u pobedama je rezultat 16:3 za tenisera iz Srbije. Poslednji susret odigran je na egzibiciji u Dohi ove godine, a Srbin je slavio sa 2:0.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track