(VIDEO) JAPANSKA TEHNIKA KLJUČ USPEHA: Noletov reiki učitelj bodrio Srbiju u Nišu
Foto: Saša Pavlić

Eliminiše stres i leči

(VIDEO) JAPANSKA TEHNIKA KLJUČ USPEHA: Noletov reiki učitelj bodrio Srbiju u Nišu

Tenis -

Noletov reiki učitelj, Žarko Ilić Damar bodio je Dejvis kup reprezntaciju Srbije sa tribina niške hale "Čair".

Žarko Ilić, kome je umetničko ime Damar je master koji je Novaka Đokovića podučio japanskoj tehnici za koju mnogi veruju da je isceljujuća.

Reiki eliminiše stres, relaksira ali i leči. Tehnika je zasnovana na verovanju da životna energija teče kroz organizam. Ako neko ima nisku životnu energiju, podložan je bolestima i stresu, a ako je ta energija visoko, osoba se oseća zdravije i srećnije.

Ime Reiki vodi poreklo iz japanskog izgovora dva kineska karaktera koja se koriste da opišu energiju. "Rei" znači duša, duh i "Ki" znači dah ili energija žive sile - životna energija. Japanski Tendai budista po imenu Mikao Usui je otkrio Reiki nakon duge meditacije, posta i molitve. Zapisao je da je dobio mistično otkrovenje i da je postigao znanje i spiritualnu moć da primeni Reiki energiju na ljude.

Žarko Ilić izdao je i muzički album tradicionalne muzike, a Novak je i ranije objavljivao zajedničke fotografije sa masterom, i nije skrivao prijateljstvo, ali detalji njihovog odnosa do sada nisu otkriveni.

Za vreme trajanja mečeva Dejvis kupa, Žarko Ilić je sedeo u boksu namenjen srpskom teniseru u društvu Noletove braće Marka i Đorđa.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO - LUDNICA U ČAIRU Evo kako su srpski teniseri sa navijačima proslavili pobedu protiv Rusije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track