(VIDEO) Kurir na Rolan Garosu: Uzmi Nole prvu titulu!

U Parizu danas startuje prestižni grend slem

(VIDEO) Kurir na Rolan Garosu: Uzmi Nole prvu titulu!

Tenis -

Zgazi ih najbolji svetski teniser Novak Ðoković proslaviće danas u Francuskoj 29. rođendan, prvi meč igra protiv Jen Sun Lua iz Kineskog Tajpeja

Dosadašnjim tokom karijere Novak Ðoković dokazao je da za njega nema nepremostivih prepreka i nedostižnih ciljeva, a najbolji svetski teniser odlučan je u nameri da ove godine osvoji jedini grend slem koji mu nedostaje - Roland Garos.

Činjenica da nikad nije trijumfovao u Parizu trebalo bi da stvori dodatni pritisak Noletu pred početak jednog od najznačajnijih turnira na svetu, ali on ne bi bio ono što jeste kad bi se obazirao na takve situacije. On u glavni grad Francuske dolazi potpuno opušten, bez ikakvog imperativa trijumfa, mada priznaje da bi eventualna pobeda u finalu bila nešto posebno u njegovoj karijeri.- Kad god dođem u Pariz, ljudi me pitaju kad ću osvojiti Rolan Garos. Jeste, imam 29. godina i nisam baš mlad, ali godine su samo broj i ništa više. Nije nužno da se to dogodi ove sezone. Preda mnom je još mnogo godina i biće vremena da se osvoji ovaj turnir. Upravo podatak da imam priliku za popravni rasterećuje me pred početak ovogodišnjeg Rolan Garosa - kaže Ðoković.

Premijerni dan ovogodišnjeg izdanja Rolan Garosa za Novaka Ðokovića imaće posebnu težinu budući da najbolji teniser sveta baš danas puni 29 godina. Navijači širom sveta su mu poželeli da najlepši poklon dobije 5. juna, kad se u Parizu igra finale i kad bi u slučaju trijumfa Nole postao tek deveti teniser koji je osvojio sva četiri Rolan Garosa. Pre njega to su uspeli samo Rafael Nadal, Rodžer Federer, Andre Agasi, Roj Emerson, Rod Lejver, Don Badž, Fred Peri.Najbolji teniser sveta uvodni meč imaće u okviru drugog kola, i to protiv Jen Sun Lua iz Kineskog Tajpeja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track