NOVAK OTKRIO TAJNU: Kad završim karijeru voleo bih da se bavim ovim poslom
Foto: Marina Lopičić

Dejvis kup budi posebne emocije kod Đokovića

NOVAK OTKRIO TAJNU: Kad završim karijeru voleo bih da se bavim ovim poslom

Tenis -

Najbolji teniser Srbije Novak Đoković ne krije da uživa igrajući za nacionalni tim u Dejvis kupu. Tako je bilo i minulog vikenda kada je Srbija deklasirala Španiju u četvrtfinalu ovog takmičenja.

U razgovoru za zvanični sajt Dejvis kupa rekao je da bi jednog dana voleo da postane selektor Srbije.

"Zašto da ne. Zaista uživam u ovom takmičenju. Uživam da provodim vreme sa svojom ekipom. Tenis mi je mnogo dao u životu. Jednog dana kada završim sa aktivnim bavljenjem tenisom kao igrač, definitivno ću razmisliti o tome da nastavim kao selektor. Velika je odgovornost, ali i velika privilegija voditi tim na svetskoj sceni, doprinositi mu svojim znanjem i iskustvom i preneti to mlađima", kaže Đoković.

Kao jedan od najvažnijih događaja u životu, Đoković je izdvojio finale protiv Francuske i trijumf u Dejvis kupu.

"Dejvis kup je jedino zvanično takmičenje nacionalnih timova. Osvajanje trofeja 2010. bio je jedan od najvažnijih događaja u mojoj karijeri, zato što sam mogao sreću da podelim sa saigračima, narodom. Pobedili smo tada Francusku na našem terenu i bilo je prelepo. Kad igram za Srbiju, mogu da vidim porodicu, prijatelje, ljude sa kojima sam odrastao. To su posebne emocije. To su situacije u kojima daješ mnogo energije, ali mnogo i dobijaš. Ono što osećam posle ove nedelje je dodatni motiv, podstrek da budem bolji na drugim turnirima", rekao je Novak.

Đoković se prisetio i prvog meča u Dejvis kupu.

"Sećam se prvog meča, bio je u Beogradu, na Gemaksu i igrao sam četvrtu partiju protiv Letonije. Dobro ga pamtim. Bilo je to posebno iskustvo, kao i za bilo koga ko prvi igra u reprezentativnom dresu. Osećao sam uzbuđenje, ali ne i pritisak jer smo već imali pobedu. Želeo sam da trijumfujem, bio sam najmlađi i imao sam ceo tim iza svojih leđa. Pokušavao sam da upijem sve što se dešavalo tokom tih dana. Ne samo ono na terenu, jer ta nedelje treniranje i druženja, to su momenti koji stvaraju", rekao je na kraju Novak Đoković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track