(VIDEO) POSLE GODINU DANA OTVORIO DUŠU: Đoković otkrio šta mu se desilo posle osvajanja Rolan Garosa
Foto: AP

Povratak na mesto uspeha - u Pariz

(VIDEO) POSLE GODINU DANA OTVORIO DUŠU: Đoković otkrio šta mu se desilo posle osvajanja Rolan Garosa

Tenis -

Srpski teniser Novak Đoković je posle osvajanja Rolan Garosa 2016, što je bio jedini gren slem trofej koji mu je nedostajao, pao u formi i zaređao neuspehe, pa je krajem prošle godine izgubio prvo mesto na ATP listi.

Ni u 2017. nije pokazao napredak...

Đoković je u razgovoru za Si-En-En (CNN) sumirao utiske iz poslednjih godinu dana tokom kojih je osvojio samo dva trofeja, na Mastersu u Torontu i u Dohi na turniru ATP 250.

"Sećam se koliko je bilo teško dočekati taj trenutak", vratio se Đoković na početku priče na period pre trijumfa na pariskoj šljaci.

Srpski teniser ni tada nije krio da mu je Rolan Garos najveći nedosanjani san.

"Sati posvećenosti i treninga. Nekoliko godina nisam uspevao da napravim taj poslednji korak. Na kraju sam uspeo i taj trenutak podelio sa najbližima. Bilo je to nezaboravno".

A onda više nije ličio na sebe...

"Iskusio sam šta je to kriza, ako to tako želita da nazovete. Mnogo se velikih očekivanja i pritisaka nagomilalo tokom godina, a onda sam (kada je osvojio Rolan Garos) osetio olakšanje. Bilo je mnogo emocija, pa kada sam konačno uspeo, ispraznio sam se".

Posle uspeha na Rolan Garosu izgubio je od Sema Kverija u trećem kolu Vimbldona, a onda i na startu Olimpijskih igara od Huana Martina Del Potra.

"Sve je to deo sporta. Sada se osećam mnogo bolje nego pre tri, četiri meseca. Uzbuđen sam zbog povratka u Pariz. Prošla je godina od osvajanja Rolan Garosa, a čini mi se kao da je bilo juče".

Na putu odbrane trona u "gradu svetlosti" kao najveća prepreka deluje Rafael Nadal.

"Neverovatno je da se bori za deseti trofej na Rolan Garosu. Opet igra sjajno. Biće izazov savladati ga", zaključio je Novak Đoković.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ko je Andrea Agasi?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track