(VIDEO) TEODOSIĆ SAVETOVAO ĐOKOVIĆA: Nole, evo kako da skineš srpsko prokletstvo na Rolan Garosu
Foto: Kurir Saša Pavlić I Dado Đilas

Jedini Grend slem koji mu nedostaje

(VIDEO) TEODOSIĆ SAVETOVAO ĐOKOVIĆA: Nole, evo kako da skineš srpsko prokletstvo na Rolan Garosu

Tenis -

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić tek u sedmom pokušaju uspeo je da osvoji Evroligu.

Teodosić je u nedelju predvodio ruski CSKA do trijumfa nad Fenerbahčeom, čime je skinuo prokletstvo koje ga prati poslednjih godina.

Berlin, Pariz, Istanbul, London, Milano, Madrid i ponovo Berlin. Neposredno posle utakmice u Berlinu srpski virtuoz među koševima je progovorio o skidanju prokletstva i uporedio svoju situaciju sa Novakom Đokovićem, kojem predstoji takmičenje na Rolan Garosu, jedinom Grend slem turniru koji mu nedostaje.

"Nije nimalo lako boriti se sa tim. Uvek si tu blizu, a opet ne uspevaš. Ne mogu ni da zamislim da se isto desilo i sada. Verovatno bi bio okarakterisan kao najgori igrač koji je igrao u Evropi. Što ne mislim da je istina. Tu sam negde u sredini. Pritisak je bio veliki, možda sam ga držao u sebi i nisam hteo da ga delim. Ali, sada je taj pritisak nestao i sigurno da će sada biti lakše. To je taj pritisak o kome govorim. I to je nešto što Novak Đoković ima sa Rolan Garosu. Teško da ću moći da dođem na finale. Igra se 6. ili 7. juna. Ali, nadam se da će ga sada osvojiti, pošto sam napokon ja osvojio Evroligu. Ni na jednom od prethodnih „fajnal forova” nisam imao ovoliku veru da ćemo osvojiti trofej. Pogotovo u poluvremenu. Pre početka meča sam video strah u našem timu. Ali, kada smo ga dobro otvorili, rekao sam svima, ljudi mi smo bolja ekipa i moramo da verujemo u pobedu. Ako to ne uradimo, nećemo ni pobediti. I baš zato što smo verovali, zaslužili smo sreću i pobedili", rekao je Miloš Teodosić.

Miloš Teodosić je 2009. i 2010. godine u dresu Olimpijakosa izgubio finale Evrolige, prvi put sa 95:79, potom i sa 86:68 od Panatinaikosa.

U finalu 2012, sa CSKA je izgubio od Olimpijakosa sa 62:61, s tim da su Rusi posle 30 minuta igre imali velikih 53:40. Godinu dana kasnije, „armija” je stala već u polufinalu kada je Olimpijakos ponovi bio koban – 52:69. Ni 2014, CSKA nije uspeo da dođe do finala. Tada je sa „pola“ koša, u novoj infarkt završnici izgubio od Makabija sa 67:68. A, na ulazu u poslednji period imao je plus 10.

Prvi pokušaj Itudisa da donese trofej u Moskvu propao je 2015. kada je Olipijakos izašao kao pobednik iz nove drame – 70:68. I tako je došao Berlin i kraj priče o prokletstvu.

(Politika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track