(VIDEO) TRAŽE KAZNU ZA NOVAKA: Đoković na udaru navijača uoči Rolan Garosa zbog sukoba sa sudijom
Foto: Fonet

Napad na najboljeg

(VIDEO) TRAŽE KAZNU ZA NOVAKA: Đoković na udaru navijača uoči Rolan Garosa zbog sukoba sa sudijom

Tenis -

Najbolji igrač sveta Novak Đoković mogao bi da bude retroaktivno kažnjen zbog toga što je imao fizički kontakt sa sudijom Karlosom Bernardesom tokom četvrtfinalnog duela na Mastersu u Rimu protiv Rafaela Nadala.

Đoković je pri rezultatu 4:2 za Nadala u prvom setu i 40:30 na svom servisu oštro reagovao kada je glavni sudija meča dosudio poen za Španca. Đoković je protestvovao jer je tvrdio da je lopta izašla u aut.

Bernardes je sišao sa stolice i prilikom rasprave spustio ruku toliko nisko da je praktično oštetio postojeći trag na šljaci, što se Novaku nije dopalo pa ga je u jednom trenutku odgurnuo sa porukom da to ne radi.

Ako bi se striktno poštovala propisana pravila Đoković bi zaista trebalo da bude kažnjen.

"Igrači ne smeju da da imaju bilo kakav fizički kontakt sa bilo kojim zvaničnim licem, protivnikom ili navijačem. Kršenje ovog pravila kažnjava se novčano do 10.000 američkih dolara za svaki prekršaj pojedinačno", piše u pravilima ATP.

Stoga se u teniskim krugovima povela velika polemika da li treba kazniti Đokovića. Jasno je da srpski teniser nije imao nikakve zle namere, ali navijači njegovih rivala očigledno koriste svaki povoljan trenutak da dekoncentrišu najboljeg svetskog tenisera i naruše mu ugled.

Nije im bitno ni to što se kasnije utvrdilo da je Novak Đoković bio u pravu, odnosno da je lopta zaista bila u autu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track