(VIDEO) TURKINJA KAO FEDERER: Ostvarila najveću pobedu u karijeri, a toga nije bila svesna!
Foto: Printscreen

Uzbuđenje

(VIDEO) TURKINJA KAO FEDERER: Ostvarila najveću pobedu u karijeri, a toga nije bila svesna!

Tenis -

Istanbul je ugostio je najbolje teniserke sveta, a za iznenađenje na početku turnira pobrinula se domaća predstavnica Bašak Erjadin. On se probila kroz kvalifikacije i onda u 1. kolu izbacila sedmu nositeljku, 74. igračicu sveta Cvetanu Pironkovu sa 6:2, 6:4. Erjadin je igračica koja u pravilu igra ITF turnire, a trenutno je 257. na svetu.

Erajdin je upisala prvu ovosezonsku pobedu na WTA Turu, a da toga barem pola minuta nije bila svesna. Nakon što je dobila poen za pobedu 6:4, Turkinja se okrenula prema sakupljaču loptica i tražila peškir. Pironkova je već bila na mreži, čekala da Erajdin dođe na rukovanje, ali turska predstavnica se koncentrisala za nastavak meča. Kada je shvatila da je pobedila, njen osmeh bio je neodoljivo iskren i govorio je više od 1000 reči.

Upset complete! Eraydin completes a 6-2, 6-4 victory over Pironkova... and doesn't even realize she has won! pic.twitter.com/FrUUV8Pjtn

— WTA (@WTA) 25. април 2017.

Slična stvar dogodila se i Rodžeru Federeru 2014. godine u Haleu. Federer je dobio poen protiv Nišikorija u taj-brejku za slavlje 7:4, a umesto da ostane na mreži i pričeka Japanca da se rukuju, okrenuo je leđa i išao po peškir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track