(VIDEO) ZAPOČELA SVAĐU: Mirka je kriva za Federerovu predaju finala Novaku
Foto: Reuters

Novi detalji

(VIDEO) ZAPOČELA SVAĐU: Mirka je kriva za Federerovu predaju finala Novaku

Tenis -
Federerova supruga iznervirala Vavrinku tokom polufinala, a ovaj se posle meča dugo raspravljao sa sunarodnikom, koji je smatrao da je gospođa kriva za njegov poraz

Mirka, supruga švajcarskog tenisera Rodžera Federera izazvala je svađu između drugog igrača sveta i njihovog zemljaka Stanislasa Vavrinke, posle njihovog meča u polufinalu Mastersa u Londonu, zbog koje je kako tvrde britanski mediji Federer odustao od duela sa Novakom Đokovićem u finalu poslednjeg Mastersa sezone.

U odlčujućem trećem setu polufinala Vavrinka je vodio sa 5:4 i servirao za trijumf, i pritom imao tri meč lopte. Tada je Mirka počela da dobacuje, ukazujući na to da se stalno žali zbog nečega, što je bilo više nego dovoljno da se on iznervira, nedugo zatim da prokocka prednost i izgubi sa 7:6(6). Pred novinarima je samo kratko odgovorio na vrlo konkretno pitanje

"U jednom trenutku u trećem setu ste bili vrlo uznemireni zbog toga što je neko pričao u publici pre razmene udaraca, možete li da nam objasnite šta se to desilo?"

"Ne previše. Ništa posebno. Napet meč. Nikada i nije lako", bilo je sve što je Vavrinka tada rekao.

Federer i Vavrinka Foto: Tviter
Federer i Vavrinka Foto: Tviter

Međutim, kako tvrde Britanci odmah po završetku švajcarskog derbija, došlo je do desetominutne svađe između Federera i Vavrinke, u kojoj je Rodžer "nastupio sa više samopouzdanja", braneći suprugu.

Federer je zbog obaveza prema medijima, ostao sa novinarima do sat iza ponoći po lokalnom vremenu, posle čega se verbalno sukobio sa Vavrinkom i baš zato - propustio da odmah po završetku meča ode na fizioterapiju zbog bolova u leđima, usled kojih je sutradan i predao finale Novaku Đokoviću.

Pojedini mediji javljaju da je razlog za prepirku bio to što je Vavrinka, zbog dobacivanja Mirke Federer kada je (neuspešno) servirao za pobedu, izgovorio "Uradila je to isto na Vimbldonu!", misleći tako na poraz od Rodžera sa 3:6, 7:6(5), 6:4, 6:4.

Sa druge strane, iako su novinari, pozivajući se na dobro obaveštene izvore sa londonskog Mastersa, istakli da se radilo o desetominutnoj svađi posle ovog finala, legendarni teniski as Džon Mekinro je dan posle tog događaja za ESPN rekao da je "rasprava Federera i Vavrinke trajala do duboko u noć".

http://www.youtube.com/watch?v=-3sxGwGHZhA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track