(VIDEO) ŽENA KOJOJ SE DIVIO CEO SVET: Suprugu Novakovog trenera još nijedna nije prevazišla!
Foto: Reuters/Profimedia

Zanimljiva životna priča

(VIDEO) ŽENA KOJOJ SE DIVIO CEO SVET: Suprugu Novakovog trenera još nijedna nije prevazišla!

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković saopštio je da je njegov novi trener legendarni Amerikanac Andre Agasi, koji je posle nekoliko poznatih holivudskih dama, na ludi kamen stao sa jednom od najboljih svetskih teniserki.

U pitanju je dosad neprevaziđena Štefi Graf!

Štefi je nekadašnja nemačka teniserka i jedna je od najpoznatijih i najuspešnijih u istoriji 'belog sporta'. U svojoj sedamnaest godina dugoj karijeri osvojila je 107 WTA turnira u singlu i 11 u dublu.

Istoriju ženskog tenisa velikim slovima je ispisala sada već daleke 1988. godine kao treća žena koja je osvojila sva četiri najvažnija i najprestižnija turnira u istoj sezoni. Iste godine, na OI u Seulu postavila je još jedan rekord koji do sada ni jedna teniserka nije uspela da nadmaši - osvojila je zlato na Olimpijskim igrama! Taj podvig su novinari kasnije prozvali 'Zlatni slem'.

Štefi Graf je ukupno 377 nedelja bila prva na WTA listi i ovaj rezultat niko nije uspeo da ugrozi. Osam godina je završavala kao najbolja na svetu.

Bila je jedinstvena i po tome što je igrala odlično na svim podlogama. Šest puta bila je najbolja na Rolan Garosu, sedam puta na terenima Vimbldona, uspela je da 'spoji' trinaest finala na najvećim turnirima, od Otvorenog prvenstva Francuske 1987. do istog takmičenja 1990. Od toga, pobedila je u devet, a izgubila u četiri finala.

Povukla se 1999. godine, postavši najbolje plasirana teniserka u istoriji koja je odlučila da više ne igra. U tom trenutku, bila je treća na VTA listi. Taj rekord srušila je Žistin Enen devet godina kasnije: kada se povukla 2008. godine, bila je prva teniserka planete.

22. oktobra 2001. godine udala se za američkog tenisera Andre Agasija, a prisustvovale su samo njihove majke kao svedoci. Četiri dana kasnije, rođen je njihov sin Džejden Gil, dok je kćerka Džez El rođena je 3. oktobra 2003. godine.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ko je Andrea Agasi?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track