ŽREB NIJE MILOVAO NOVAKA: Odbranu titule počinje protiv Verdaska, na putu do finala Raonić i Nadal
Foto: Reuters

Federer u delu žreba gde je Marej

ŽREB NIJE MILOVAO NOVAKA: Odbranu titule počinje protiv Verdaska, na putu do finala Raonić i Nadal

Tenis -

Najbolji srpski teniser Novak Đoković počinje odbranu titule na Australijan openu protiv španskog veterana Fernanda Verdaska.

Biće to težak start za drugog nosioca jer je protiv istog rivala na turniru u Dohi morao da spase čak pet meč lopti.

U drugom kolu Đoković bi igrao protiv boljeg iz duela u kome se sastaju Denis Istomin i kvalifikant.

U slučaju da favoriti dobijaju svoje mečeve na Novakovom putu su Pablo Kareno Busta iz Španije u trećem kolu, Grigor Dimitrov iz Bugarske u četvrtom kolu. Rival u četvrtfinalu mogao bi da bude Dominik Tiem iz Austrije, a u polufinalu Miloš Raonić iz Kanade ili Rafael Nadal iz Španije.

U drugom delu žreba nalaze se prvi nosilac Endi Marej, zatim Rodžer Federer, Stan Vavrinka i Kei Nišikori.Marej će se u prvom kolu sastati sa Ilijom Marčenkom iz Ukrajine.

Viktor Troicki u prvom kolu igra protiv tenisera iz BiH Damira Džumhura, a potencijalni rival u trećoj rundi je četvrti nosilac Stan Vavrinka.

Dušan Lajović startuje protiv Stefana Roberta iz Francuske, dok bi već u drugom kolu mogao da naleti na Žoa-Vilfreda Congu.

U ženskom singlu Jelena Janković će za prvog rivala imati 26. nosioca Lauru Sigmund iz Nemačke, dok bi već u trećem kolu mogla da naleti na osmu nositeljku Svetlanu Kuznjecovu iz Rusije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track