(VIDEO) ANĐELI SE NE ZABORAVLJAJU: Toše Proeski bi danas proslavio 35. rođendan!
Foto: Profimedia

Sećanje

(VIDEO) ANĐELI SE NE ZABORAVLJAJU: Toše Proeski bi danas proslavio 35. rođendan!

Stars -
Toše Proeski, da nije izgubio život u teškoj saobraćajnoj nesreći 16. oktobra 2007. godine, danas bi proslavljao 35. rođendan.

Na današnji dan brojni obožavaoci obilaze večnu kuću tragično preminulog pevača, koji je bio jedan od najpopularnijih na prostoru bivše Jugoslavije. Ni posle više od sedam godina fanovi ne zaboravljaju makedonskog slavuja, čija je muzika ostavila neizbrisiv trag, a njegovi hitovi i dalje stoje u samom vrhu top-lista.

"Na današnji dan 25.01.1981. godine je rođen i da je danas sa nama slavio bi svoj 35. rođendan...Nikad zaboravljen, nikad preboljen…jedan jedini…Toše Proeski…♡♡♡Sretan ti 35. rođendan bratko moj

❥Na današnji dan 25.01.1981. godine je rođen i da je danas sa nama slavio bi svoj 35. rođendan...Nikad zaboravljen,...

Posted by Toni Cetinsky on недеља 24. јануар 2016.

Najveća muzička zvezda na prostorima bivše Jugoslavije - Toše Proeski tragično je izgubio život u saobraćajnoj nesreći 16. oktobra 2007. godine. Tog dana ceo Balkan probudila je šokantna vest!

Profimedia
Profimedia

Mnogi njegovi poštovaoci bili su ubeđeni da je ovo samo još jedna neslana šala, ali kada su počele stizati prve fotografije smrskanog džipa s potpisom "Toše", sve sumnje su nestale. Princ balkanske pop muzike bio je mrtav.Ljubav prema muzici i pesmi određivali su njegov životni put još od detinjstva. Prvi nastup pred publikom Toše je imao sa 11 godina na dečijem festivalu "Zlatno slavejče". Nakon nekoliko godina njegov talenat prepoznaje jedan od najpoznatijih makedonskih kompozitora

Sve mu se ostvarilo mnogo brže nego što je i sam očekivao. U periodu od 1999. do 2002. Proeski izdaje dva albuma kojima privlači pažnju javnosti i medija. Postaje redovan gost u najpopularnijim televizijskim emisijama.Njegov muzički talenat postaje prepoznatljiv i u ostalim balkanskim zemljama, a karijera mu stalno ide uzlaznom putanjom.

Toše Proeski je poginuo u saobraćajnoj nesreći u ranim jutarnjim časovima 16. oktobra 2007. godine na auto-putu Zagreb - Lipovac, blizu mesta Nova Gradiška. Prema informacijama koje su stizale putem novinskih agencija, sumnja se da je uzrok nesreće bila neprilagođena brzina vozila. U vozilu su se nalazili Georgij Georgijevski, Toše Proeski i njegova menadžerka Ljiljana Petrović. Veruje se da je Toše Proeski od siline udarca u kamion preminuo na licu mesta.

Profimedia
Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track