LOKA POSLE BATINA: Dao sam pare, ali ne Rasti!
Foto: Aleksandar Jovanović, Zorana Jevtić

TVRDI DA REPERU NIŠTA NE DUGUJE

LOKA POSLE BATINA: Dao sam pare, ali ne Rasti!

Stars -

Kako Loka tvrdi, Cobi je napisao tekst za pesmu „Živimo noću“, zbog kojeg je i došlo do sukoba s Rastom

Slobodan Nešović Loka tvrdi da je novac koji od njega traži Stefan Đurić Rasta već isplatio pravom autoru, ali to nije Rasta, već Slobodan Veljković Cobi!

Kako Loka tvrdi, Cobi je napisao tekst za pesmu „Živimo noću“, zbog kojeg je i došlo do sukoba s Rastom, koji ga je zbog neisplaćene naknade za korišćenje naziva pesme navodno pretukao. Nešović je naziv kompozicije pretvorio u slogan „Mi živimo noću“, i taj slogan koristila je jedna velika američka kompanija.

- Zakon o autorskom i srodnom pravu štiti autora, štiti onoga ko je napisao to delo, a ne onoga koji ga je interpretirao. Onaj ko to peva ne polaže po zakonu, a ni po zdravom razumu nikakva prava. Tekstopisac tog slogana je Slobodan Veljković Cobi i on je za to dobio naknadu. Ništa nisam dužan Rasti - rekao je Loka.

Međutim, kao autor teksta pesme „Živimo noću“ u „Sokoju“ je zaveden D. Grozdanović, Rastin saradnik, dok su na Đurićevom Jutjubu kao tekstopisci, pored njega, navedeni i Cobi i Rasta. Kako saznajemo, ni Grozdanović, kao ni druga dvojica autora, nisu dobili novac od Loke za prodaju slogana. Pokušali smo da stupimo u kontakt sa bilo kojim od muzičara, ali na naše pozive niko nije odgovarao.

Kurir / N. J.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) RASTA DAJE IZJAVU ZBOG PREBIJANJA LOKE Stigao u Tužilaštvo sa advokatom i četvoricom ortaka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track