STOJA BILA LOŠ ĐAK: Nisam kokoškama plaćala nastavnike!
Foto: Damir Dervišagić

PEVAČICA O ŠKOLOVANJU

STOJA BILA LOŠ ĐAK: Nisam kokoškama plaćala nastavnike!

Stars -

Razredna je svojim ponašanjem probudila u meni inat i motivaciju da uspem i prevaziđem sve odlične đake, miljenike i bogataše

Nakon pisanja da je išla u specijalnu školu Stoja Novaković se oglasila na Fejsbuku i otkrila da je učiteljica nije volela jer je bila siromašna.

Dok su druga deca nosila darove, pevačica je praznih ruku odlazila na časove, zbog čega je dobijala loše ocene.

- Kao što svi znaju, moji roditelji, brat i ja bili smo jako siromašni, ali ponosni. Nismo imali kokoške, jaja, sir i slaninu da nosimo na poklon, pa sam spadala među sirotu decu, koja, nažalost, nisu bila omiljena.

Međutim, sada sam beskrajno zahvalna svojoj razrednoj, gospođi Dobrili na svemu! Njenim ponašanjem, koje je i dan-danas, vidim, isto, probudila je u meni inat i neviđenu motivaciju da uspem i prevaziđem sve odlične đake, miljenike i bogate koji su bili ruku punih kokošaka, jaja i slanine.

I uspela sam u tome! Istovremeno joj sve i opraštam, a svim prosvetnim radnicima savetujem da motivišu decu, ali da ih nadasve poštuju i nikad ne pričaju o njima loše, naročito posle više decenija, jer ipak su to njihovi đaci, jednom i zauvek - napisala je Stoja.

Kurir / N. J.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track