SUZE ĆE VAM SAME KRENUTI: Đoša nikad nije pričao šta je radio na Kosovu, a to pokazuje kakav je čovek bio
Foto: Printscreen

Scenarista Siniša Pavić:

SUZE ĆE VAM SAME KRENUTI: Đoša nikad nije pričao šta je radio na Kosovu, a to pokazuje kakav je čovek bio

Stars -

Posle smrti popularnog glumca Bogoljuba Mitića Đoše, neki od njegovih saradnika ispričali su nam detalje koje mnogi nisu znali.

Scenarista Siniša Pavić podelio je priču koja još jednom potvrđuje da je Đoša, uz to što je bio sjajan glumac, pre svega bio i takav čovek.

foto: Marina Lopičić

"Kada je bilo bombardovanje on je obukao maskirnu uniformu, pripasao je futrolu. Ne znam da li je imao pištolj ili ne i otišao je na Kosovo. Isto onako kako je u Drugom svetskom ratu išao Bing Crosbi po frontovskim linijama da bodri vojnike, da ih opušta i diže duh. To su radile velike armije, Crvena armija je imala svoje umetnike koji su išli po linijama. On je to radio sam, u dogovoru sa vojnim komandama. Išao je tamo po Kosovu, pričao im anegdote i viceve. Animirao ih prosto. Činio im je taj život na Kosovu lakšim. Takav je bio prosto čovek, spontan i radio je sve iz prvog poteza", ističe Pavić.

"Nije mu bilo potrebno uputstvo reditelja. Ono što sam mu pisao, to je bilo za taj njegov gabarit, ali on je to odmah odrađivao. Nije bilo potrebe da se koriguje i ponavlja. Bio je samonikli i rođeni glumac", rekao je poznati scenarista.

(Kurir.rs/Blic/Foto Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Na pomen njihovog imena, suze odmah krenu: Tragedije koje estrada nikada neće zaboraviti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track