ŠOK! GLUMICA JEDVA IZVUKLA ŽIVU GLAVU! MAGAZIN STARS SAZNAJE: Krimosi pucali na Branku i Šerbedžiju!
Foto: Kurir

EKSKLUZIVNO!

ŠOK! GLUMICA JEDVA IZVUKLA ŽIVU GLAVU! MAGAZIN STARS SAZNAJE: Krimosi pucali na Branku i Šerbedžiju!

Stars -

U klubu su mi tri pijana i naoružana mladića psovala majku i dobacivala: „Izdajico jedan srpski“.odjeknuo mi je pucanj iznad glave - metak se zabio u plafon. Okrenuo sam se i video da su dvojica držala mladića koji je pucao, ispričao je Rade

Beogradski kriminalci pucali su na Radeta Šerbedžiju i Branku Katić! Glumac je bio na meti jer su ga ratnih devedesetih u Srbiji smatrali Hrvatom, a u Hrvatskoj Srbinom, pa su u jednom beogradskom lokalu na njega potegli pištolj dok je slavio rođenje ćerke. U tom trenutku pored njega je bila njegova studentkinja, a današanja velika glumačka zvezda Branka Katić.

Klecala su mi kolena

Upravo zbog ovog incidenta Šerbedžija je odlučio da napusti prostore bivše Jugoslavije i nastani se u Americi. Šerbedžija je s knedlom u grlu ispričao detalje tog nemilog događaja.

- Ušao sam s mojim studentkinjama Brankom Katić i Darom Šuković i mojim drugarom Andrejom Popovićem u klub „Nana“, koji se nalazio nedaleko od stana roditelja moje žene Lenke, gde sam tada stanovao. Najpre smo te večeri 27. maja 1992. godine proslavljali u „Klubu književnika“ rođenje moje ćerke Nine. Kad smo ušli, za jednim stolom su sedela tri mladića i bili su pod dejstvom alkohola. Odmah su krenuli da mi dobacuju: „Izdajico jedan srpski“, „Idi Tuđmanu“, psovali su mi majku i tako dalje. Došao sam do šanka, a dečko koji je tu radio mi je rekao da je bolje da odemo jer su oni pijani i naoružani. Mi smo taman ispili piće kad mi je odjeknuo pucanj iznad glave - metak se zabio u plafon. Okrenuo sam se i video da su dvojica držala za ruku mladića koji je pucao. Bio je pijan. Jedina vrata su bila pored njih i morali smo tu proći. Rekao sam Branki: „Samo polako, bez straha.“ Dok smo prolazili pored njih, ovaj što je pucao dobacio mi je šapućući: „Rade, je*em ti majku“ - ispričao je glumac svojevremeno i dodao da isprva nije ni shvatio šta se desilo:

- Izašli smo. Seo sam u auto, došao kući - to je bilo tri stotine metara dalje - natočio viski i tek tada su mi klecnula kolena. Tek tada kad je adrenalin pao, shvatio sam šta se dogodilo.

I Branka Katić je nedavno odlučila da progovori o toj pucnjavi.

Nismo se bacili na pod

- Kad se Radetu, mom divnom profesoru, rodila Nina, bili smo u „Nani“, bilo je nešto kasno, nas četvoro, i tu su bili neki pijani klinci koji su vadili pištolj i pucali u plafon, dobacivali mu, vređali ga, nisu mogli da ga ostave na miru. Njega koji nas je na fakultetu učio da nikad ne sudimo o drugima. Sećam se da smo hrabro stajali za tim šankom, nismo se ni bacili na pod, nismo odgovorili, niti bilo šta. Bio je to potpuno idiotski momenat, njemu se rodilo dete, a neka pijana budala ga je prozivala što je Hrvat, a on nije ni Hrvat, već jedan nesrećan Jugosloven, Srbin iz Hrvatske. Rade je izuzetan humanista, divan domaćin, čaroban glumac, koliko smo ga samo voleli u svim onim ulogama. Mislim da je to bio prelomni momenat da Rade spakuje Lenku i Ninu i ode iz Beograda, u kojem su živeli - ispričala je Katićeva.

Jelena Stuparušić

Postali inostrane zvezde

Zbog karakterističnog akcenta Rade u Americi često dobija uloge stranaca - igrao je u filmovima „Širom zatvorenih očiju“, „Stigmata“, „Sneč“, „Svetac“, „Magla“, „Nemoguća misija 2“, „U zemlji krvi i meda“... Veliki je prijatelj sa Anđelinom Džoli, a u Holivudu navodno dobija oko 100.000 dolara po filmu. Branka je Holivud osvojila ulogom Dilindžerove ljubavnice Ane Sejdž u filmu „Državni neprijatelj“ (igrala s Džonijem Depom), glumila je i u hit serijama „Svita“, „Velika ljubav“... U braku je s producentom Džulijanom Farinom, a po epizodi na televiziji CBS zarađuje do 15.000 dolara.

foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track