HALID PUSTIO MOZAK NA PAŠU: Ne razmišljam o novim pesmama po ovoj vrućini!
Foto: Marina Lopičić

SAMO ODMOR

HALID PUSTIO MOZAK NA PAŠU: Ne razmišljam o novim pesmama po ovoj vrućini!

Stars -

Legendarni pevač Halid Bešlić vrele letnje dane uglavnom provodi na planini Romaniji. A iz zavičaja odlazi samo kada ima koncerte.

Veliki pevač kroz smeh je otkrio da žali što je morao napustiti rodni kraj zbog nastupa.

"Bio sam sedam dana na moru, onda sam se vratio na Romaniju. Inače, više vremena provodim na planini nego na moru. Ugodim sebi, idem tamo gde mi više odgovara. Na Romaniji provodim vreme sa porodicom, družimo se, razgovaramo, uživamo u prirodi i čistom vazduhu", priča Bešlić i dodaje da će krajem avgusta pevati u Blacu s grupom "Legende".

"Uglavnom radim napolju, retko u svojoj zemlji. Svuda me publika voli, a najviše sam tražen u Hrvatskoj kada su u pitanju zemlje sa područja bivše Jugoslavije. Čak sam više tražen tamo nego u Bosni. Valjda vole moje pesme, što mi, Bosanci, kažemo, sedaju im. Nekad ne mogu da verujem da me toliko ljudi u Hrvatskoj voli i dolazi na moje koncerte", ističe legenda narodne muzike.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Bude trenutaka, priznaje, kada se zasiti i sve mu dosadi, ali se brzo izvuče iz krize zahvaljujući vernoj publici.

"Dese se takvi momenti, ali brzo to prevaziđem. Često sebi kažem: "Idemo dalje, ali dokad." Inače, publika je moja najveća snaga, a posebno mi je drago što je čine sve generacije, od najmlađih do najstarijih", kaže Bešlić.

O novim pesmama, ne razmišlja, jer mu je ovih dana, kako kaže, dosta borbe s visokim temperaturama.

"Po ovom vremenu ko o tome razmišlja... Nemoguće je planirati kada zvizdan udari u glavu. Samo mozak na pašu još ovih desetak dana, koliko najavljuju paklene vrućine, pa onda možemo razmišljati o poslu i novim numerama", ističe Bešlić.

Halid Bešlić govori nam kako više voli nastupati na otvorenom nego u dvoranama.

"Najbolji koncerti su na otvorenom, oni na koje dođe po nekoliko hiljada ljudi. Uglavnnom su to varijante nastupa koje se rade po Bosni. Najbolje, ali i najjeftinije zabave su one na trgovima. Često tu varijantu primenjuju poznate rok grupe i mogu vam reći da su takvi koncerti prava stvar", poručuje Bešlić.

(Kurir.rs/Avaz, Foto:Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track