ŽIVOTNA DRAMA KALINE KOVAČEVIĆ: Bila sam klinički mrtva
Foto: Dragan Kadić

Šok

ŽIVOTNA DRAMA KALINE KOVAČEVIĆ: Bila sam klinički mrtva

Stars -

Glumica je pre šest godina, nakon rođenja ćerke Mione, dobila sepsu, zbog čega su se lekari četiri nedelje borili za njen život

Glumica Kalina Kovačević (34) preživela je pravi pakao 2011. godine, nakon porođaja s ćerkom Mionom. Naslednica glumice Ljiljane Blagojević i reditelja Siniše Kovačevića doživela je kliničku smrt, a kasnije nije mogla da uživa u najlepšim životnim trenucima jer je strahovala za svoj život.

- Sa 27 godina sam doživela kliničku smrt i četiri nedelje bila u bolnici. To je bilo zaista traumatično iskustvo - poverila se Kalina voditeljki Nataši Pavlović u emisiji „Praktična žena“.

Šest meseci borbe

Glumica kaže da joj je sudbina tada bila naklonjena jer je uspela da pobedi smrt. Njena borba, otkrila je, trajala je čak šest meseci.

- Posle porođaja sam dobila sepsu. Nije se znalo hoću li preživeti. Na sreću, uspela sam da se izborim i kasnije svoje zdravstveno stanje dovedem u red. U tom trenutku nisam želela da govorim o tome jer sam samo mislila na sebe i svoje dete, za koje nisam želela da ostane bez majke. Bilo je vrlo traumatično jer sam jedva ostala živa - ispričala je Kovačevićeva jednom prilikom.

Živi punim plućima

Ona je objasnila i kako danas gleda na taj period.

- Promena je neverovatna. Kad dođeš u takvu situaciju, shvatiš koliko su neke stvari zbog kojih si se ranije nervirao nevažne - naglasila je popularna glumica i nastavila:

- Osim toga, kada zaista dođeš u situaciju da se boriš za svoj život, shvatiš koliko nisi povlašćen. Svi mi mislimo da tako nešto ne može nama da se dogodi, a u stvari i te kako može. Shvatila sam da ne mogu da životarim, nego da svaki trenutak treba da živim punim plućima i da ni u jednom trenutku ne pristajem na stvari koje mi ne prijaju. Danas svi živimo brzo, ali ne smemo dozvoliti da makar i deset minuta dnevno ne izdvojimo za sebe i svoje zdravlje - završila je Kalina priču o svom dramatičnom iskustvu.

Ljiljana Stanišić

foto: Damir Dervišagić

Podrška Mama i tata su bili moja snaga

Kalina Kovačević je rekla da su joj majka Ljiljana i otac Siniša pružili najveću podršku, kao i tadašnji suprug Rade Ćaldović.

- Oni su, pored ćerke, bili moja snaga. Mama je non-stop bila uz mene, kao i tata. To mi je mnogo značilo, ali i pomoglo u najtežim trenucima. Hvala bogu, to iskustvo je iza mene - objasnila je Kalina.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

MULTITALENAT: Videli ste je kako glumi, a evo kako SVIRA KLAVIR

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track