VRAĆA SE STARI PRINCIP BIRANJA PREDSTAVNIKA ZA EVROVIZIJU: Olivera Kovačević o dosadašnjim malverzacijama na Beoviziji!
Foto: Dragana Udovičić

SVE ĆE BITI TRANSPARENTNO

VRAĆA SE STARI PRINCIP BIRANJA PREDSTAVNIKA ZA EVROVIZIJU: Olivera Kovačević o dosadašnjim malverzacijama na Beoviziji!

Stars -

Građani Srbije će nakon devet godina od poslednje "Beovizije" ponovo imati priliku da, zajedno sa stručnim žirijem, biraju kog izvođača će poslati na najveće muzičko takmičenje "Evroviziju", a Olivera Kovačević, urednica zabavnog programa RTS-a, otkriva sve detalje o ovom takmičenju.

"U toku je konkurs, jasno su propisana pravila i do 20. oktobra se skupljaju kompozicije. Ako stigne trideset numera, selekciona komisija bira desetak koje će ući u uži krug. Potom se u februaru 2018. organizuje takmičenje, izvođenje svih kompozicija i tada žiri i publika odlučuju ko će biti naš predstavnik na "Evroviziji"", istakla je Olivera, koja objašnjava da će glavnu selekciju vršiti tim javnog servisa.

foto: Marina Lopičić

"Muzički urednici Radio-televizije Srbije odlučuju koje će se pesme pojaviti na "Beoviziji"", ispričala je Kovačevićeva, dodavši da se još uvek ne zna ko će biti članovi žirija.

"Priče da se na "Evroviziju" ide preko veze su gluposti. Javno će na sajtu biti objavljena imena svih koji su se prijavili. Nema ko da pravi protekcije i veze jer će žiri biti oformljen kada bude organizovano to tačkmičenje u febrauaru - onda ćemo izabrati članove i trudićemo se da sastav bude u potpunosti nepristrastan. Ali, kada smo bili Srbija i Crna Gora, videli smo da žiri Srbije glasa po muzičkom kriterijumu, a žiri Crne Gore po političkom, naime, da oni glasaju za svoje, a naši za sve, i slično. Mi ćemo se truditi da u žiriju budu kompetentni ljudi i neka oni svojim kredibilitetom odgovaraju za svoj glas", kaže Olivera Kovačević.

(Kurir/Blic, Foto:Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track