Dragana poklonila knjige deci na Kosovu
Foto: Promo

Dragana poklonila knjige deci na Kosovu

Stars -

Folk zvezda Dragana Mirković održala je koncert za pamćenje u enklavi Klokot, a vratila se prepuna utisaka od kojih je jedan od najvećih taj što je imala prilike da učestvuje u humanitarnoj akciji u kojoj je sa predstavnicima manastira Hilandar kupila i poklonila 200 kompleta udžbenika za decu koja žive u ovom mestu na Kosovu i Metohiji.

foto: Promo

U znak zahvalnosti Dragana je od poverenika manastira Hilandar za humanitarni rad Miloša Stojkovića dobila priznanje „Veliko srce“ ali i dve ikone od kojih je jedna namenjena njenom suprugu Toniju.

foto: Promo

Neposredno pre toga gradonačelnik Srećko Spasić uručio joj je plaketu počasnog građanina Klokota, a ganutu Draganu 2000 meštana dočekali su ovacijama i bakljadom.

foto: Promo

Teško je naći reči za sve emocije koje sada osećam. Hvala vam svima, ovo veče ću pamtiti dok sam živa i sigurna sam da ovo nije poslednji put da se vidimo – rekla je folk diva, koja je potom gotovo dva sata pevala za svoje nove sugrađane.

foto: Promo

Na putu ka Kosovu Dragana je obišla i manastir Svete trojice u Vranju, inače pevačicine krsne slave, gde je imala priliku da vidi i 150 godina staru ikonu, a na poklon od sveštenstva dobila je osveštanu ikonu Prohora Pčinjskog, a po završetku puta otišla je pravo u Beč gde je ovih dana očekuje pakovanje kofera za dvonedeljnu turneju koju će održati u Americi i Kanadi.

foto: Promo
foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track