GOSTOVANJE U TREBINJU: Sestre Gobović kod kneza na balu
Foto: Privatna Arhiva

GOSTOVANJE U TREBINJU: Sestre Gobović kod kneza na balu

Stars -

Poznate pevačice nastupile su na centralnoj manifestaciji Nušićevih večeri poezije, održanoj pod nazivom “Kod kneza na balu” u Kulturnom centru u Trebinju

Bliznakinje Marija i Marina Gobović pevale su na manifestaciji koja se već 50 godina održava u čast Jovanu Dučiću, u njegovom rodnom gradu Trebinju.

- Ovaj nastup ima za nas posebnu emotivnu vrednost, pošto smo poreklom Hercegovke, a tata nam se rodio i odrastao u Trebinju. Mnogo vremena smo provodile u ovom divnom gradu, pa smo i sad iskoristile priliku da se prošetamo i podsetimo bezbrižnih raspusta provedenih kod bake i deke i igranja pored Trebišnjice - kaže Marija Gobović, a Marina dodaje:

- Takođe nam je velika čast što smo pozvane da pevamo u čast velikog pisca Jovana Dučića i da se na bini pojavimo sa eminentnim umetnicima kao što su Dragana del Monako, Slobodan Ćustić, Nebojša Kundačina...

foto: Privatna Arhiva

U programu “Kod kneza na balu” učestvovali su i Hor Srpskog prosvetnog društva „Jedinstvo“ iz Banjaluke, dirigent Nemanja Savić, glumica beogradskog Narodnog pozorišta Biljana Đurović, prvak Opere beogradskog Narodnog pozorišta Dejan Maksimović i Nevena Živković, klavirska pratnja.

U punoj sali Kulturnog centra bili su prisutni i ministar prosvete i kulture Republike Srpske Dane Malešević, gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije, pesnici koji učestvuju na Dučićevim danima, kao i brojni građani i gosti Trebinja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track