NIJE MU SE DALO Zvonko Pantović Čipi: Trebalo je da pevam u Ajron mejdenu!
Foto: Profimedia, Dragan Kadić

Izmakla mu svetska slava

NIJE MU SE DALO Zvonko Pantović Čipi: Trebalo je da pevam u Ajron mejdenu!

Stars -

Pevač Osvajača devedesetih dobio od menadžmenta grupe ponudu da dođe na audiciju u London, ali je zbog ratnog stanja u Jugoslaviji taj poziv morao da odbije

Malo ko zna da je Zvonko Pantović Čipi mogao da postane svetska zvezda. Početkom devedesetih godina frontmen benda Osvajači dobio je ponudu da bude član britanskog rok sastava Ajron mejden, ali je morao to da odbije.

Krive su sankcije

Nakon što je pevač Brus Dikinson izašao iz grupe, u koju se vratio 1999. godine, i započeo solo karijeru, vođa benda iz Kragujevca dobio je poziv za kasting za novog pevača. Ipak, pošto je naša država tada bila pod sankcijama, Čipi je poziv morao da odbije.

- To je bilo 1993. godine. Nije bilo šanse da otputujem u London. Em što sam bio klinac, em što je tada situacija u Jugoslaviji bila užasna. Jedva sam s bendom mogao da odem do Grčke, a ne da dobijem vizu za Englesku - počeo je Čipi priču za Kurir i objasnio kako je uopšte dobio poziv za kasting za čuveni britanski bend.

- Neki fanovi su, kada su čuli da Ajron mejden traži novog pevača, poslali moje ploče kao i demo snimke. Dobio sam poziv od njihovog menadžmenta, želeli su da dođem. Ali ja nisam mogao da odem, jednostavno, bilo je ratno stanje, nije bilo moguće - kaže Zvonko.

Zadovoljan

Pevač dodaje da mu je ponekad žao što se sve tako odigralo.

- Bitno je da sam imao priliku. Ko zna šta bi se desilo na audiciji, možda sam mogao da uđem u uži krug, ili da ne uđem. Ali sve se dešava s razlogom i ja sam zadovoljan onim što sam postigao. Lepo je kada čuješ o sebi neki urbani mit, prija ti, naročito kada to možeš da potvrdiš i kažeš da je istina - završava Čipi.

foto: Printscreen

Učestvovao u TLZP

ODBIO SAM DA SKINEM GAĆE

Čipi kaže da je zadovoljan svime što je uradio u karijeri, kao i da je zadovoljan što može da se pohvali da je učestvovao u šouu „Tvoje lice zvuči poznato“. On priznaje da je imao dilemu kad je trebalo da izvede striptiz prilikom imitacije scene iz mjuzikla „Do gole kože“ (Full Monty).

- Rekao sam direktoru produkcije: „Alo, je l‘ si ti lud ili sam ja lud? To gledaju moja deca, drugovi moje dece, komšije i njihova deca. A ja treba da izvodim striptiz sa četiri igrača.“ Na kraju smo igrali u helankama i vešu pa nije bilo toliko strašno - rekao je pevač.

Kurir / JELENA STUPARUŠIĆ

Foto: Profimedia, Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track