VOJA NEDELJKOVIĆ OTKRIO KAKO IZGLEDA SARADNJA SA SANJOM KUŽET: A tek da čujete kako komentariše rijaliti!
Foto: Youtube

OVO JE NJEGOVO MIŠLJENJE

VOJA NEDELJKOVIĆ OTKRIO KAKO IZGLEDA SARADNJA SA SANJOM KUŽET: A tek da čujete kako komentariše rijaliti!

Stars -

Voja Nedeljković je već decenijama jedan od najpopularnijih TV voditelja, a poslednjih godina domaćin je u "Zvezdama Granda".

Jedan od najvećih profesionalaca na televiziji, ali i na radiju, kaže da je voditeljstvo težak posao, jer morate biti interesantni, zabavni i drugačiji, a za to su neophodni talenat, iskustvo i nešto malo pameti. A kada je daljinski u njegovim rukama, kanal menja kada ugleda rijalitije, jer oni ne ispunjavaju njegove estetske i etičke kriterijume.

Dugo ste važili za tzv. urbanog voditelja, kako ste reagovali kad vas je Saša Popović pozvao i šta je presudilo – izazov, novac ili nešto treće?

"Ne priznajem razliku između urbanog i ruralnog, već između dobrog i lošeg. U „Zvezdama Granda“ takva razlika odavno ne postoji, jer su se kod nas oprobali pevači iz različitih sredina. Moja saradnja sa Sašom Popovićem traje duže od osam godina. Najpre sam pozajmljivao glas za radijske i TV reklame, a potom sam godinu dana vodio emisiju "U ringu", koju je producirao "Grand". Međutim, tek od 2013. počinje moj angažman u "Zvezdama Granda", a presudilo je to što znam da je posredi vrhunska produkcija."

Kako izgleda saradnja sa Sanjom Kužet?

"Sanja je bistra, komunikativna i vesela žena koja voli svoj posao i bilo nam je dovoljno samo nekoliko snimanja da se uklopimo. Postali smo dobri drugari i bez obzira na razliku u godinama veoma dobro komuniciramo. Sanja radi emsiju "Zvezde Granda", ali se ne ponaša kao da je sama zvezda. Ne spada u voditelje koji bi da budu bitniji od sadržaja same emisije, a to je za pohvalu."

foto: Damir Dervišagić

Šta mislite o glumcima voditeljima, a šta o starletama i manekenkama koje vode emisije? Trenutno je aktuelna Nina Seničar u TLZP-u.

"Nina je interesantna i lepa žena, a kod nje se primećuje akcenat podneblja u kom je odrasla. Ali, bitno je kako se ona ponaša kao voditeljka, da li pravi materijalne greške, lapsuse, da li menja kontekst onog što treba da se kaže. Akcenat nije presudan, ne valja ni kada se na silu nešto radi. Bilo je glumaca, odličnih voditelja, koji su karijeru upravo tako i počeli. Ivan Bekjarev počeo je kao voditelj na radiju, gde je čitao radio-drame. Đuričko je u "Karaoke obračunu" takođe bio sjajan, jer je našao pravu meru zabave i voditeljstva. Ali ako je nekome cilj samo da se slika za televiziju, onda sam protiv toga, jer se profesija tako urušava."

foto: Dragana Udovičić

(Kurir.rs/Alo, Foto: Printscreen, Damir Dervišagić, Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track