(VIDEO) OVO SVAKA ŽENA MORA DA ZNA: Goca Tržan pokazala novu frizuru pa ispričala kako se sama šminka, i izgleda perfektno!
Foto: Dragana Udovičić

KORAK PO KORAK

(VIDEO) OVO SVAKA ŽENA MORA DA ZNA: Goca Tržan pokazala novu frizuru pa ispričala kako se sama šminka, i izgleda perfektno!

Stars -

Pevačica Goca Tržan jedna je od onih kojima godine ne mogu ništa a svojim izgledom oduševljava svaki put. Ono čime se može pohvaliti jeste da je sama svoj majstor za perfektnu šminku, a svoje pratioce oduševila je i novom frizurom.

Naime, pevačica je šminkanje zavolela kao klinka, a kroz dugu praksu je veštinu dovela do savršenstva. Nakon što se fanovima zahvalila na broju pratilaca i pokazala novu frizuru, otkrila je i svoje trikove koje koristi tokom šminkanja.

Ona ističe da postoje osnovni koraci od kojih nikada ne odstupa.

"Prvo i osnovno, ponoviću i milion puta ako treba, šminka se stavlja isključivo na čisto lice. Dakle, pre nego što nanesem dobar prajmer, bitno mi je da lice potpuno očistim. Bog mi je dao masnu kožu, bez bora, koja ne "pada" i koja je zahvalna za šminkanje", kaže pevačica, uvodeći nas u pravilnu rutinu šminkanja.

"Nakon toga, na redu je korektor, koji koristim isključivo za bubuljice ili fleke od sunčanja ili nakon porođaja. Srećom, nemam problem sa podočnjacima, ali svi oni koji se bore sa tamnim kolutovima ispod očiju treba da znaju da nikako ne smeju da koriste blede korektore. Dakle, podočnjaci se pokrivaju narandžastom bojom, nikako sa onim koji su u boji slonove kosti, a u tome devojke i najčešće greše. Dakle, narandžasta pokriva tamnu pigmentaciju, a potom možete da dodate i korektor koji vuče na bananažutu", kaže pevačica i objašnjava da tek tada sledi ujednačavanje tena puderom i konturisanjem.

"Tehniku konturisanja, koja je u poslednje vreme vrlo popularna, koristim već 20 godina. Ali na licu ističem samo ono što mi se sviđa. Svi misle da sam radila jagodice, ali trik je u tome da umem dobrim konturisanjem da ih naglasim i "podignem"", kaže Goca i ističe da nije, poput mnogih, poklekla trendu tetoviranja obrva.

A post shared by Goca Trzan (@gocatrzan) on

"Imala sam fazu kada su mi obrve bile potpuno počupane, bukvalno, imala sam samo dve tanke linije nasred čela. Tada je to bilo moderno i drago mi je da je to vreme prošlo. Imam sreću da mogu da se igram oblikom obrva, te ih najčešće samo popunim olovkom. Sledi moj omiljeniji deo, a to je nanošenje maskare", priča Goca i otkriva da postoji trik da trepavice deluju duže čak i bez umetaka.

"Kada stavljate maskaru, nemojte nikako ne gledate ravno u ogledalo, jer tako ne možete da dođete do korena trepavica. Trik je u tome da ogledalo držite ispod lica i da nanosite maskaru od korena trepavica ka završetku, cik-cak potezima. Dakle, najvažnije je da maskarom dođete do korena trepavica", jasna je pevačica, kojoj ne manjka ni trikova za najlakše nanošenja ajlajnera.

"Devojke se često žale da im to najteže pada, a jedan od lakših načina je da uzmete konac za zube, na koji ste prethodno stavili ajlajner. Od donjeg kapka prema kraju obrve povucite konac i iscrtaće vam se linija po kojoj ajlajner treba da ide sve do sredine oka. Kada je reč o senkama, tu baš ne poštujem nikakvo pravilo. Naprotiv, volim da kombinujem zelenu i ljubičastu ili crvenu i narandžastu senku, jer se to odlično slika. Volim antipodne boje, one koje ne biste nikad uparili, rado ih stavljam na oči", kaže Goca i objašnjava da ne može sebi da objasni fazu kada je furala belu senku na celom kapku.

A post shared by Goca Trzan (@gocatrzan) on

"Čovek se uči dok je živ, ali šalu na stranu, kada govorimo o beloj boji u šminkanju, postoji sjajan trik kako da umorne oči osvežite. Belom olovkom u unutrašnjosti donjeg kapka postiže se veća belina beonjače i koristim je kada su mi očni kapilari ispucani, odnosno kada mi oči izgledaju umorno. Međutim, obavezno morate da osenčite donji kapak, jer ćete u suprotnom izgledati kao vampir", kaže Goca i ističe da crna olovka u unutrašnjosti kapka može jedino da ide uz krupne oči i izuzetno jak mejkap.

Kada su ruževi u pitanju, Goca kaže da izbegava one sa ljubičastim "mrtvačkim" tonovima.

"Na mom licu takvi ruževi ne izgledaju lepo, jer imam žuti podton kože i onda izgledam kao da me je neko pre tri dana ubio i podgrejao", našalila se za kraj Goca.

A post shared by Goca Trzan (@gocatrzan) on

(Kurir.rs/Alo, S.Andrić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track