(KURIR TV) PROMOCIJA POSLOVICE ŽIKINE ŠARENICE: Čitali knjigu u kafani
Foto: Promo

Predstavljena knjiga

(KURIR TV) PROMOCIJA POSLOVICE ŽIKINE ŠARENICE: Čitali knjigu u kafani

Stars -

Pored Žike Nikolića, o knjizi je govorio glumac Ivan Bekjarev, a veče je obeležio i maestralni nastup Bojana Jovanovića, magistra harmonike na Konzervatorijumu u Moskvi

Kada se spoje pisana reč, gluma, muzika i kafana, na nešto dobro mora da izađe. Tako bi u jednoj rečenici mogla da se opiše promocija knjige „Poslovice Žikine šarenice“, koja je održana u kultnoj kragujevačkoj kafani „Biblioteka kod Milutina“.

Pored Žike Nikolića, o knjizi je govorio glumac Ivan Bekjarev, a veče je obeležio i maestralni nastup Bojana Jovanovića, magistra harmonike na Konzervatorijumu u Moskvi.

- Ovaj naš projekat mnogi nisu uzimali ozbiljno, a nadmašio je i naša očekivanja - kaže Ljubinka Bilja Rašković, vlasnica kafane i bibliotekar po zanimanju, a ne samo po imenu restorana.

foto: Zorana Jevtić

Žika Nikolić nije krio oduševljenje.

- Čovek se uči dok je živ. Zahvaljujući ljudima ovde, po ko zna koji put shvatio sam da je srpski narod beskrajno kreativan, pa i da u kafani možete jedno veče biti u scenografiji dostojnoj velikih projekata u svetu, a da se posle nekoliko minuta vratite u kafansku atmosferu - pričao je Žika brojnim novinarima.

Novica Antić i Žika Nikolić, foto: Kurir

Inače, sve vreme na LED zidovima smenjivale su se fotografije scenografija iz najpoznatijih svetskih pozorišta, biblioteka i operskih dvorana - od Boljšog teatra, Aleksandrijske biblioteke do Metropoliten opere, tako da su gosti kroz taj sadržaj vizuelno putovali i do najpoznatijih destinacija svetske kulturne baštine.

Žika Šarenica i Ivan Bekjarev u „Biblioteci“, foto: Kurir

Svilen konac: Harmonika: Bojan Jovanović, Violina: Jelena Perović Peva: Milica Krsmanović, Produkcija: Kurir tv

Kurir / D. A.

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja