BRENA OTKRIVA ANEGDOTU SA POKOJNIM PRIJATELJEM LEPIM BOROM: Podvalili smo mu sendvič s truleks krpom!
Foto: Damir Dervišagić

Sećanje

BRENA OTKRIVA ANEGDOTU SA POKOJNIM PRIJATELJEM LEPIM BOROM: Podvalili smo mu sendvič s truleks krpom!

Stars -

Uvek je pravio šale na svačiji račun, pa smo se mi iz Slatkog greha jednom urotili protiv njega. Ispohovali smo krpu, a on je jeoi tek na pola shvatio da nešto nije u redu

Lepa Brena i dalje sa setom govori o bliskom prijatelju, pokojnom Dušanu Trifunčeviću, poznatijem kao Lepi Bora, iz benda Slatki greh. Pevačica je za Kurir otkrila jednu od najsimpatičnijih anegdota s basistom.

Osim velike popularnosti, Brena je s bendom stekla i prijatelje za ceo život. Jedan od njih je upravo Lepi Bora.

Dobroćudni div

- Bora je bio veliki šaljivdžija. Volela sam da provodim vreme s njim, uvek nas je zasmejavao. Bio je pozitivan, pun optimizma. Uvek je imao šale na svačiji račun, pa smo se i mi iz benda jednom urotili protiv njega i vratili mu istom merom. Jednom prilikom smo mu napravili skrivenu kameru. Poznato je da je on voleo mnogo da jede, bio je krupan. Voleo je hranu, čak je bio i malo alav. Onda smo mu mi ispohovali truleks krpu i stavili je u sendvič. A stavili smo i tanku šniclu da ne primeti krpu. On je jeo i jeo, žvakao. Onda je u jednom momentu na pola sendviča shvatio da nešto nije u redu, ali već je bilo kasno. Pojeo je pola! - ispričala je Brena za Kurir.

foto: Printscreen

Inače, Lepi Bora je u bivšoj Jugoslaviji važio za jednog od najdebljih muzičara. Njegova kilaža dostigla je 150 kilograma, pa je za sebe govorio da je „pravi dobroćudni div“. Kad je prekinuo muzičku karijeru, posvetio se proizvodnji čaja za mršavljenje, a tada je i sam smršao više od 50 kilograma. Nažalost, slavni basista je 2014. godine preminuo nakon duge i teške bolesti, a vest o njegovoj smrti veoma je pogodila Brenu.

- Odlazak Lepog Bore, iliti Makse, kako smo ga mi u bendu zvali, veliki je gubitak ne samo za njegove najmilije nego i za nas, njegove kolege i prijatelje. Kad je Lepa Brena startovala kao brend, hteli smo da ima nekog simpatičnog veseljaka koji je ludo zaljubljen u nju, a ona ga ne primećuje, pa je izbor pao na Maksu. Imali smo nekoliko duetskih numera, ali i bezbroj zajedničkih koreografija. Nedostaje mi njegov specifičan humor, ljudska toplina i veliko srce - rekla je tada Brena.

Rođen kao nedonošče

Interesantno je da je Bora rođen kao nedonošče, u sedmom mesecu, sa 1.800 grama. U petoj godini počeo je da svira harmoniku, u sedmoj violinu, a u desetoj gitaru. Član Slatkog greha postao je 1981. Godinu dana kasnije na nastupu je upoznao prvu suprugu, koja mu je 1984. rodila ćerku Milicu, a u toku koncerta u Banjaluci saopštili su mu radosnu vest. U februaru 1994. ponovo se oženio i u novom braku dobio ćerku Jovanu. Deceniju kasnije napustio je estradu.

foto: Damir Dervišagić

Saša Popović

BIO JE PROSTODUŠAN

Saša Popović je kolegu iz benda smatrao bliskim prijateljem:

- Deset godina smo zajedno svirali na turnejama i koncertima. Dobar, pošten, divan čovek, a pre svega drug i prijatelj. Onako kako su ga svi doživljavali na sceni, takav je bio i van scene. Bio je prostodušan i nikome nije želeo loše. Najveći optimista među nama, koji nas je uvek zabavljao vicevima, šalama i dosetkama.

Kurir / Jelena Stuparušić

Foto: Damir Dervišagić, Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track