PEVAČICA NE MOŽE DA PREBOLI SMRT MAJKE: Imala je Alchajmerovu bolest, zamalo je umrla u požaru, a ovako je Neda Ukraden pričala o njoj!
Foto: Marina Lopičić, Printscreen/Instagram

TUŽNO

PEVAČICA NE MOŽE DA PREBOLI SMRT MAJKE: Imala je Alchajmerovu bolest, zamalo je umrla u požaru, a ovako je Neda Ukraden pričala o njoj!

Stars -

Neda Ukraden se juče na društvenim mrežama emotivnom porukom oprostila od svoje majke Anđelije, koja je preminula.

Ovako je pevačica nekada govorila o majci koju je zbog Alchajmerove bolesti morala da smesti u dom.

"Što se moje majke tiče, ceo život sam bila vezana za nju i sve vreme je živela sa mnom. Ali, nažalost, obolela je od Alchajmerove bolesti. Iako, dakle, teško obolela, ipak je proslavila prošlog novembra 91 godinu. Naravno da je meni, koja je sa njom ceo život živela, najteže bilo da donesem odluku o njenom institucionalnom lečenju. Niko ne bi bio srećniji od mene da mi je majka tu sa mnom i da gleda svoje praunučiće kako rastu. Njena soba je još uvek čeka i sve je isto kao da je tu sa nama. Nažalost, njena potpuno izmenjena psiha, kao i potreba za svakodnevnim lekarskim nadzorom, naterala me da potražim stručnu medicinsku pomoć u ustanovi koja je za to mnogo kvalifikovanija od mene i kućnih pomoćnica i sestara koji su prošli kroz našu kuću", rekla je Neda za "Expressmag".

foto: Instagram

Neda je tada ispričala i kako je došlo do toga da se njena majka leči u medicinskoj ustanovi.

"Nisam znala kako da se nosim sa takvim bolesnikom i bila je opasnost da sebi, a i nekom drugom nešto uradi zbog čega bi svi žalili! Tešku i bolnu odluku sam donela posle požara koji je umalo zapalio stan, a i samu sebe dok sam ja bila na koncertu van Beograda. Iako me više ne prepoznaje i sita se isplačem kad joj dođem u posetu, srećna sam da se o njoj brinu ljudi koji su kvalifikovaniji od mene za tu vrstu bolesti. A naravno da je mi i pazimo i obilazimo i da joj ništa ne sme nedostajati. Bar mi je živa i relativno dobrog zdravlja, ako se uzme u obzir njena dijagnoza", pričala je nekada Neda.

foto: Dragan Kadić

Kurir.rs, Foto: Printscreen/Instagram, Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track